r
Nosalty Logó

Morvai kalácsok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Morvai kalácsok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez és tetejére

Összesen 1703 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez és tetejére

Összesen 6808 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez és tetejére

Összesen 242 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1727.5 g
  • Cink
    328 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 1703 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.1 g

Zsír

  • Összesen
    170.6 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6910.1 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    1263 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    2183 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    47 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1070.2 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    577 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    855 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 6808 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.6 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez és tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához langyosítsuk meg a tejet, 1,5 dl- t vegyünk ki belőle, ebbe keverjünk kevés cukrot, futtassuk fel benne az élesztőt.
  2. A maradék tej kivételével keverjük a felfuttatott élesztőt a többi hozzávalóhoz, és kezdjünk el tésztát gyúrni. Folyamatosan adagoljuk hozzá a maradék tejet, majd a tojássárgákat is. Először egy ragacsos massza lesz az egész, de addig kell gyúrni, míg össze nem áll a puha, de rugalmas tészta, ami már nem tapad az edény falához.
  3. Kelesszük duplájára a tésztát, majd nyújtsuk ki kb. 60x45 cm-es téglalappá, vágjuk 30 részre.
  4. A túrót villával törjük össze, ízesítsük a cukorral, citromhéjjal, morzsoljuk vagy kanalazzuk egyenletesen a tésztára.
  5. A négyzetek négy sarkát hajtsuk a töltelékre, majd hajtogatott felével lefelé fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól lehetőleg távól.
  6. Tetejüket kenjük le olvasztott margarinnal, majd ha minddel megvagyunk, közepükbe nyomjunk kis mélyedést az ujjunkkal, ebbe kanalazzunk egy-egy kiskanálnyi szilvalekvárt.
  7. Előmelegített sütőben süssük őket aranybarnára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9656
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 20.

Ajánló

Tetejükre még a sütés előtt lehet 4 ek finomliszt, 6 dkg margarin és 3 ek kristálycukor keverékéből álló morzsát szórni, de én ezt már soknak találtam rá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Ráma sütinaptár egyik receptje. Megtetszett, a hozzávalók is mind megvoltak hozzá, hát elkészítettem. Ilyen szuper kelt tésztával még nem volt dolgom. Majd' kirepült a kelesztőtálból, s olyan könnyű volt vele dolgozni. Nem kell az elején megijedni, hogy ragacsos, csak türelmesen tovább kell dagasztani, míg el nem válik a kéztől és a tál falától. A szilvalekvár és a túró nagyon jó párosítás, olyan igazi házias ízt ad az egésznek.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez és tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...