Morvai kalácsok
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
150g tej84 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
125g rétesliszt455 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
A töltelékhez
A lekenéshez és tetejére
-
5g margarin36 kcal
-
100g szilvalekvár155 kcal
Összesen
1703
kcal
- 10% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
600g tej336 kcal
-
40g élesztő42 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
120g margarin860 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
500g rétesliszt1820 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A töltelékhez
A lekenéshez és tetejére
-
20g margarin143 kcal
-
400g szilvalekvár620 kcal
Összesen
6808
kcal
- 10% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
21.4g tej12 kcal
-
1.4g élesztő1 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
4.3g margarin31 kcal
-
17.8g finomliszt65 kcal
-
17.8g rétesliszt65 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
A töltelékhez
A lekenéshez és tetejére
-
0.7g margarin5 kcal
-
14.3g szilvalekvár22 kcal
Összesen
242
kcal
- 10% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.3 g
Zsír
-
Összesen 42.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1727.5 g
-
Cink 328 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 316 mg
-
Vas 253 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 546 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 267.6 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 133.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 287 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 32 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 269 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 214 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
1703
kcal
- 10% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 205.1 g
Zsír
-
Összesen 170.6 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6910.1 g
-
Cink 1311 mg
-
Szelén 343 mg
-
Kálcium 1263 mg
-
Vas 1013 mg
-
Magnézium 272 mg
-
Foszfor 2183 mg
-
Nátrium 427 mg
-
Réz 52 mg
-
Mangán 47 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1070.2 g
-
Cukor 152 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 534.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1147 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 133 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 127 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 577 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 1075 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 855 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 182 micro
Összesen
6808
kcal
- 10% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.6 g
-
Cink 47 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 21 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
242
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 dl tej
-
4 dkg élesztő
-
8 dkg cukor
-
50 dkg rétesliszt
A töltelékhez
-
3 ek cukor
A lekenéshez és tetejére
-
40 dkg szilvalekvár
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához langyosítsuk meg a tejet, 1,5 dl- t vegyünk ki belőle, ebbe keverjünk kevés cukrot, futtassuk fel benne az élesztőt.
- A maradék tej kivételével keverjük a felfuttatott élesztőt a többi hozzávalóhoz, és kezdjünk el tésztát gyúrni. Folyamatosan adagoljuk hozzá a maradék tejet, majd a tojássárgákat is. Először egy ragacsos massza lesz az egész, de addig kell gyúrni, míg össze nem áll a puha, de rugalmas tészta, ami már nem tapad az edény falához.
- Kelesszük duplájára a tésztát, majd nyújtsuk ki kb. 60x45 cm-es téglalappá, vágjuk 30 részre.
- A túrót villával törjük össze, ízesítsük a cukorral, citromhéjjal, morzsoljuk vagy kanalazzuk egyenletesen a tésztára.
- A négyzetek négy sarkát hajtsuk a töltelékre, majd hajtogatott felével lefelé fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól lehetőleg távól.
- Tetejüket kenjük le olvasztott margarinnal, majd ha minddel megvagyunk, közepükbe nyomjunk kis mélyedést az ujjunkkal, ebbe kanalazzunk egy-egy kiskanálnyi szilvalekvárt.
- Előmelegített sütőben süssük őket aranybarnára.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9656
- Feltöltés dátuma: 2010. április 20.
Ajánló
Tetejükre még a sütés előtt lehet 4 ek finomliszt, 6 dkg margarin és 3 ek kristálycukor keverékéből álló morzsát szórni, de én ezt már soknak találtam rá.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A Ráma sütinaptár egyik receptje. Megtetszett, a hozzávalók is mind megvoltak hozzá, hát elkészítettem. Ilyen szuper kelt tésztával még nem volt dolgom. Majd' kirepült a kelesztőtálból, s olyan könnyű volt vele dolgozni. Nem kell az elején megijedni, hogy ragacsos, csak türelmesen tovább kell dagasztani, míg el nem válik a kéztől és a tál falától. A szilvalekvár és a túró nagyon jó párosítás, olyan igazi házias ízt ad az egésznek.