r
Nosalty Logó

Mónika szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Moszevi
Mónika szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A sütihez

A krémhez

A tetejére

Összesen 1724 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A sütihez

A krémhez

A tetejére

Összesen 6894 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A sütihez

A krémhez

A tetejére

Összesen 328 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    94.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1677.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    670 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.1 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 1724 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.9 g

Zsír

  • Összesen
    378.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    160 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6708.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1841 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    2679 mg
  • Nátrium
    1506 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    800.3 g
  • Cukor
    569 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2360 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    699 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1562 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1043 micro
Összesen 6894 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

A sütihez

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A sütihez

  1. A tojássárgákat kikavarjuk a porcukor és a víz hozzáadásával.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a 10 dkg darált diót.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és azt is a masszához adjuk.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük.

A krémhez

  1. A tejből a búzadarával, a vaníliás cukorral és a cukorral krémet készítünk.
  2. A 10 dkg darált diót az utolsó pillanatban tesszük hozzá.
  3. Amikor kihűlt, belekeverjük a margarint.
  4. A piskótát kettévágjuk, a krémmel megtöltjük és be is vonjuk vele. A tetejére durvára reszelt csokit szórunk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 360
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 65485
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mónika szelet
Moszevi 4 recept

A sógornőm készítette egy alkalommal ezt a süteményt, és az egész család el volt tőle ragadtatva, köztük az én két fiam is, pedig nekik nehéz a kedvükre tenni. Kerestem a receptet az interneten, de így sehol sem található meg. Nálunk nagy kedvenc lett.

Hozzávalók

A sütihez

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...