r
Nosalty Logó

Mojitós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mojitós süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 291 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 2336 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 206 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 291 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    109.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2343.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    728 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    756 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.7 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    325 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    871 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1128 micro
Összesen 2336 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Az 5 tojássárgáját keverjük ki az 5 ek cukorral, majd keverjük hozzá a féldaralisztet, és egy kevés olajat (1/2 dl). Végül óvatosan keverjük hozzá a tojáshabot. Előmelegített sütőben süssük készre a piskótát.
  2. A 3 dl tejben keverjük el a 4 ek daralisztet, 2 ek cukrot, vaníliás cukrot, főzzünk belőle sűrű pépet. Ha kész, húzzuk le a lángról, keverjük hozzá a fehér csokit (elolvad benne). Tépjünk kis darabokra egy csokor friss mentát, majd keverjük hozzá ezt is a krémhez. Keverjünk bele még kevés citromlevet, és a Rose's Mojito szirupot. Amennyiben a szirupot kihagyjuk, több citromlével pótolhatjuk.
  3. A piskótatésztát vágjuk 3 egyenlő részre. Az egyik piskótát kenjük meg a krém kb. 1/3-ával, majd újabb piskóta, krém, piskóta, a tetejére és oldalára is krém kerül.
  4. A tetejére tehetünk mentát, citrom-, illetve limekarikát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5855
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 11.

Ajánló

Érdemes beletenni a Rose's Mojito szirupot, melyet nagyobb üzletekben lehet kapni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mojito alkoholmentes változatát nagyon kedvelem, ezért beletettem az ízét a sütibe is.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...