r
Nosalty Logó

Mojito panna cotta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mojito panna cotta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Eperkalap

Panna cotta

Összesen 193 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Eperkalap

Panna cotta

Összesen 2294 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Eperkalap

Panna cotta

Összesen 97 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    125 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 193 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    167.8 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2789.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    1454 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.1 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1500 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1782 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    363 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 2294 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Eperkalap

Panna cotta

Elkészítés

Eperkalap

  1. Az epreket előkészítés után félbevágjuk, lehetőleg úgy, hogy minél laposabbak legyenek (vághatjuk 3 részre is, gyönyörűen mutat a középső rész is a zselében a tetején).
  2. A vízben puhítjuk kicsit, majd kiszedjük, mielőtt szétfőnének, és a poharak aljába tesszük őket.
  3. Másik variáció: nyersen is tálalhatjuk az epreket a desszertben.
  4. Cukrot, illetve citromlevet és limelevet adunk a folyadékhoz.
  5. A zselatint elkeverjük a rózsaszín lében, és forrásig melegítjük, majd mielőtt túlforrna, ráöntjük az eprekre, hagyjuk hűlni kicsit, majd a hűtőben dermedni.

Panna cotta

  1. A víz és kevés tej elegyében elkeverjük a zselatint, és forrásig melegítjük.
  2. Egy nagyobb edényben botmixerrel aprítjuk a tejben a mentaleveleket, hozzáadjuk a tejszínt és a cukrot, vaníliás cukrot, a lime reszelt héját, és felforraljuk.
  3. Elegyítjük a tejszínes részt a zselatinossal, és ha kézmelegre hűlt, rámerhetjük az epres zselére.
  4. Miután megdermedtek, forró vízbe mártjuk a poharakat pár másodpercre, és könnyebben kicsusszannak a tányérokra.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1728
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 10.

Ajánló

Abban az esetben, ha marad az epres zseléből, felhígítva nagyszerű öntetet készíthetünk mellé. Pezsgővel remek zárása egy tavaszi menünek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt az eperszezon, és imádom ezt a gyümölcsöt, pláne ha ilyen izgalmas kombóban készül. A szépség egy időmilliomos hétvégén pattant ki a fejemből. A zselatin minőségétől is függ a siker, ne legyen nagy eltérés a két réteg között, mert nem jönnek ki egyben a poharakból.

Hozzávalók

Eperkalap

Panna cotta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...