r
Nosalty Logó

Mojito panna cotta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mojito panna cotta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Eperkalap

Panna cotta

193
Kalória
4.4g
Fehérje
12.8g
Szénhidrátok
14g
Zsír
125g
Víz
46.3g
Koleszterin
2g
Rost
9.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Eperkalap

Panna cotta

Összesen 193 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Eperkalap

Panna cotta

Összesen 2294 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Eperkalap

Panna cotta

Összesen 97 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    125 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 193 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    167.8 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2789.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    1454 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.1 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1500 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1782 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    363 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 2294 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 97 kcal

Elkészítés

Eperkalap

  1. Az epreket előkészítés után félbevágjuk, lehetőleg úgy, hogy minél laposabbak legyenek (vághatjuk 3 részre is, gyönyörűen mutat a középső rész is a zselében a tetején).
  2. A vízben puhítjuk kicsit, majd kiszedjük, mielőtt szétfőnének, és a poharak aljába tesszük őket.
  3. Másik variáció: nyersen is tálalhatjuk az epreket a desszertben.
  4. Cukrot, illetve citromlevet és limelevet adunk a folyadékhoz.
  5. A zselatint elkeverjük a rózsaszín lében, és forrásig melegítjük, majd mielőtt túlforrna, ráöntjük az eprekre, hagyjuk hűlni kicsit, majd a hűtőben dermedni.

Panna cotta

  1. A víz és kevés tej elegyében elkeverjük a zselatint, és forrásig melegítjük.
  2. Egy nagyobb edényben botmixerrel aprítjuk a tejben a mentaleveleket, hozzáadjuk a tejszínt és a cukrot, vaníliás cukrot, a lime reszelt héját, és felforraljuk.
  3. Elegyítjük a tejszínes részt a zselatinossal, és ha kézmelegre hűlt, rámerhetjük az epres zselére.
  4. Miután megdermedtek, forró vízbe mártjuk a poharakat pár másodpercre, és könnyebben kicsusszannak a tányérokra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Itt az eperszezon, és imádom ezt a gyümölcsöt, pláne ha ilyen izgalmas kombóban készül. A szépség egy időmilliomos hétvégén pattant ki a fejemből. A zselatin minőségétől is függ a siker, ne legyen nagy eltérés a két réteg között, mert nem jönnek ki egyben a poharakból.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Ha ezt látod, ne vedd meg: 4 zöldséghiba, ami rossz...

Mind álltunk már egyre bosszúsabban egy nagy láda répa, padlizsán vagy burgonya fölött válogatva, egyre mélyebbre túrva a kupacban a tökéletes darab zöldségért. Legközelebb ilyen helyzetben konzultáljunk a Napi Tipp alábbi listájával, ami segíthet a választásban.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!