Mojito panna cotta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
Eperkalap
-
42g eper13 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
42g víz0 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
2g limelé1 kcal
Panna cotta
Összesen
193
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
Eperkalap
-
500g eper150 kcal
-
6g zselatin20 kcal
-
500g víz0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
28g limelé7 kcal
Panna cotta
-
500g tej280 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
2g lime héja1 kcal
-
180g menta126 kcal
-
14g zselatin47 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
2294
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
Eperkalap
-
21.1g eper6 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
-
21.1g víz0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
1.7g citromlé0 kcal
-
1.2g limelé0 kcal
Panna cotta
-
21.1g tej12 kcal
-
21.1g habtejszín62 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
0.1g lime héja0 kcal
-
7.6g menta5 kcal
-
0.6g zselatin2 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
2.1g víz0 kcal
Összesen
97
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 125 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
193
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 52.6 g
Zsír
-
Összesen 167.8 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 555 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2789.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 1454 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 251 mg
-
Foszfor 557 mg
-
Nátrium 504 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.1 g
-
Cukor 109 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1500 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1782 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 363 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 349 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 1370 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 342 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
2294
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 117.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Eperkalap
- Az epreket előkészítés után félbevágjuk, lehetőleg úgy, hogy minél laposabbak legyenek (vághatjuk 3 részre is, gyönyörűen mutat a középső rész is a zselében a tetején).
- A vízben puhítjuk kicsit, majd kiszedjük, mielőtt szétfőnének, és a poharak aljába tesszük őket.
- Másik variáció: nyersen is tálalhatjuk az epreket a desszertben.
- Cukrot, illetve citromlevet és limelevet adunk a folyadékhoz.
- A zselatint elkeverjük a rózsaszín lében, és forrásig melegítjük, majd mielőtt túlforrna, ráöntjük az eprekre, hagyjuk hűlni kicsit, majd a hűtőben dermedni.
Panna cotta
- A víz és kevés tej elegyében elkeverjük a zselatint, és forrásig melegítjük.
- Egy nagyobb edényben botmixerrel aprítjuk a tejben a mentaleveleket, hozzáadjuk a tejszínt és a cukrot, vaníliás cukrot, a lime reszelt héját, és felforraljuk.
- Elegyítjük a tejszínes részt a zselatinossal, és ha kézmelegre hűlt, rámerhetjük az epres zselére.
- Miután megdermedtek, forró vízbe mártjuk a poharakat pár másodpercre, és könnyebben kicsusszannak a tányérokra.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1729
- Feltöltés dátuma: 2014. április 10.
Ajánló
Abban az esetben, ha marad az epres zseléből, felhígítva nagyszerű öntetet készíthetünk mellé. Pezsgővel remek zárása egy tavaszi menünek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Itt az eperszezon, és imádom ezt a gyümölcsöt, pláne ha ilyen izgalmas kombóban készül. A szépség egy időmilliomos hétvégén pattant ki a fejemből. A zselatin minőségétől is függ a siker, ne legyen nagy eltérés a két réteg között, mert nem jönnek ki egyben a poharakból.