r
Nosalty Logó

Mogyoróvajkrémes kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SweetSzenilla
Mogyoróvajkrémes kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tészta hozzávalói:

A krém hozzávalói:

A tetejére:

Összesen 844 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tészta hozzávalói:

A krém hozzávalói:

A tetejére:

Összesen 10128 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tészta hozzávalói:

A krém hozzávalói:

A tetejére:

Összesen 365 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 844 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.9 g

Zsír

  • Összesen
    669.7 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    312 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    174 g
  • Koleszterin
    1808 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9569.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    2056 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    1036 mg
  • Foszfor
    4155 mg
  • Nátrium
    2003 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    874.7 g
  • Cukor
    617 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    470.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4052 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    93 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    385 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    689 micro
  • Kolin:
    1783 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3846 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2466 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2509 micro
Összesen 10128 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 365 kcal

Hozzávalók

A tészta hozzávalói:

A krém hozzávalói:

A tetejére:

Elkészítés

A tészta hozzávalói:

  1. Kettéválasztjuk a tojások fehérjéit, és majdnem készre verjük. Ekkor apránként hozzákanalazzuk a kristálycukrot, majd a tojások sárgáját. Hozzáadjuk az előzőleg összekevert és átszitált sütőporos, kakaós lisztet. Itt már óvatosabban keverjük, hogy ne törjön a hab.
  2. Hozzácsorgatjuk az étolajat, és előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsiben tűpróbáig sütjük 160-170 C-on max. 7-10 perc. (Mivel a mogyoróvaj tetején ujjnyi vastagságú mogyoróolaj állt, én azt leöntöttem, és ebből adtam a tésztához.)

A krém hozzávalói:

  1. A lisztből és tejből sűrű krémet főzünk, és kihűtjük.
  2. A margarint és a porcukrot kihabosítjuk robotgéppel (min. 20 perc), majd a kihűlt, főzött krémet hozzákeverjük. Ekkor tesszük bele a mogyoróvajat, és alaposan egyneműre keverjük. Egyenletesen rásimítjuk a kihűlt, kakaós tésztára.
  3. Mikróban olvasszuk meg a csokit, keverjünk bele egy ek. olajat (itt is a mogyoró saját olaját használtam), majd csorgassuk rá a krémre. (Én zacskóba tettem, pici lyukat vágtam rajta és átlósan sűrű csíkokat csorgattam rá, majd egy fogpiszkáló segítségével "összefirkáltam").
  4. Hűtőszekrényben hagyjuk dermedni pár órát, legjobb ha egy éjszakát áll.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x22
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6083
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mogyoróvajkrémes kocka
SweetSzenilla 57 recept

Amerikából kaptam több üveg mogyoróvajat. Nem akartam ismét kekszet csinálni belőle, inkább valami krémeset. De ehhez semmi használható receptet nem találtam sehol. Így a jól bevált főzött krémes, margarinos alapkrémet választottam hozzá. Külön jó, hogy ez a mogyoróvaj darabos, így még jobban élvezhető a földimogyoró íze. Nem baj, ha enyhén sósat kaptok a boltban (ez is az volt), sőt, fantasztikusan kihozza az ízeket.

Hozzávalók

A tészta hozzávalói:

A krém hozzávalói:

A tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...