r
Nosalty Logó

Mogyoróvajas-kekszes brownie-muffin

Gullon
Mogyoróvajas-kekszes brownie-muffin
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

479
Kalória
11.6g
Fehérje
45.9g
Szénhidrát
29g
Zsír
15.7g
Víz
55.6g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
14.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 479 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 5762 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 393 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 479 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.5 g

Zsír

  • Összesen
    347.6 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5160.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    928 mg
  • Foszfor
    2110 mg
  • Nátrium
    1377 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    551.1 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

Víz

  • Összesen
    188.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    506 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 5762 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 393 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az étcsokoládét és a mogyoróvajat vízgőz fölött összeolvasztjuk. Félretesszük kicsit hűlni.
  2. A tojásokat a xilittel fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliát és megolvasztott csokis-mogyoróvajas keveréket.
  3. Hozzászitáljuk a lisztet, a kakaóport, a sót és a sütőport.
  4. Alaposan összekeverjük, majd habzsákba töltjük, és kibéleljük muffinpapírral a sütőformákat.
  5. Mindegyik aljára egy diónyit adagolunk a tésztából, majd nyomunk rá egy-egy cukormentes kakaós kekszet. Ezek tetejére teszünk egy teáskanálnyi mogyoróvajat majd brownie-tésztával befedjük az egészet.
  6. Kicsit hozzáütögetjük az asztalhoz, majd mehet az előmelegített sütőbe. 170 fokon 20-25 percet sütjük alsó-felső sütésen.
  7. Miután elkészültek, hagyjuk kihűlni őket, közben elkészítjük a krémet.

Krém

  1. Egy keverőtálba tesszük a mascarponét, a xilitet, a tejszínt, a vaníliát és a mogyoróvajat. Robotgéppel habosra keverjük, vigyázzunk, ki ne csapódjon.
  2. Habzsákba töltjük, és csillagcsővel mutatós kis halmokat készítünk a kihűlt muffinok tetejére. Mindegyikbe nyomunk egy-egy kekszet, és megszórjuk durvára darált mogyoróval.
  3. Tálalás előtt 15-20 percere tegyük hűtőbe, hogy a krém kellően kidermedjen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezek a gazdag, mogyoróvajas krémmel megkoronázott, ragacsos brownie-muffinok a csokoládé és a mogyoróvaj tökéletes kombinációját mutatják be egy apró süteményben. Ízre olyan, mint a brownie, vaj helyett azonban mogyoróvaj került a tésztába is, amit muffinformába töltve sütöttünk ki. A közepükbe töltött kekszeket rejtettünk, ettől belül egyszerre roppanósak és ragacsosak. Ezt ellensúlyozandó, a tetejükön a krémes, mogyoróvajas mascarpone méltóságteljesen és lágyan csúcsosodik. Ha a csokoládé és a mogyoróvaj szerelmesei vagytok, akkor kötelező jelleggel ajánljuk ezt a receptet. Nagyon masszívak és tartalmasak, így már egy darab után is azt érezhetjük, megvolt a napi édességbevitel. Cukormentes csokiból készítve pedig az egész édesség is teljesen cukormentes lesz!

Nosalty stories

További receptek

Deluxe epres muffin

A muffinok egészen nagy múltú süteményfélék, Európa viszont leginkább az amerikai filmekből ismerte meg őket. Számos pékség és étterem kínálatában találkozhatunk velük, de nincs ...

Gerzsenyi Flóra

Csodás csokis muffin

Családunk nagy kedvence ez a recept, amit éveken át egy egyre csokifoltosabb, egyre szamárfülesebb papírról olvastunk le. Maga a sütemény persze maradt ugyanolyan: lustán összedobálós ...

Lakos Benedek

Dunahullám-muffin

A Dunahullám-süti muffin kisöccse, eszméletlen finom és gyönyörű meglepetés lehet bármilyen alkalomra. A roppanós csokibevonat alatt házi, főzött vaníliakrém és savanykás meggyek ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...