r
Nosalty Logó

Mogyoróvajas-kekszes brownie-muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gullon
Mogyoróvajas-kekszes brownie-muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 479 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 5762 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 393 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 479 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.5 g

Zsír

  • Összesen
    347.6 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5160.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    928 mg
  • Foszfor
    2110 mg
  • Nátrium
    1377 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    551.1 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    506 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 5762 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 393 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. Az étcsokoládét és a mogyoróvajat vízgőz fölött összeolvasztjuk. Félretesszük kicsit hűlni.
  2. A tojásokat a xilittel fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliát és megolvasztott csokis-mogyoróvajas keveréket.
  3. Hozzászitáljuk a lisztet, a kakaóport, a sót és a sütőport.
  4. Alaposan összekeverjük, majd habzsákba töltjük, és kibéleljük muffinpapírral a sütőformákat.
  5. Mindegyik aljára egy diónyit adagolunk a tésztából, majd nyomunk rá egy-egy cukormentes kakaós kekszet. Ezek tetejére teszünk egy teáskanálnyi mogyoróvajat majd brownie-tésztával befedjük az egészet.
  6. Kicsit hozzáütögetjük az asztalhoz, majd mehet az előmelegített sütőbe. 170 fokon 20-25 percet sütjük alsó-felső sütésen.
  7. Miután elkészültek, hagyjuk kihűlni őket, közben elkészítjük a krémet.

Krém

  1. Egy keverőtálba tesszük a mascarponét, a xilitet, a tejszínt, a vaníliát és a mogyoróvajat. Robotgéppel habosra keverjük, vigyázzunk, ki ne csapódjon.
  2. Habzsákba töltjük, és csillagcsővel mutatós kis halmokat készítünk a kihűlt muffinok tetejére. Mindegyikbe nyomunk egy-egy kekszet, és megszórjuk durvára darált mogyoróval.
  3. Tálalás előtt 15-20 percere tegyük hűtőbe, hogy a krém kellően kidermedjen.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 3079
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 22.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények

Ezek a gazdag, mogyoróvajas krémmel megkoronázott, ragacsos brownie-muffinok a csokoládé és a mogyoróvaj tökéletes kombinációját mutatják be egy apró süteményben. Ízre olyan, mint a brownie, vaj helyett azonban mogyoróvaj került a tésztába is, amit muffinformába töltve sütöttünk ki. A közepükbe töltött kekszeket rejtettünk, ettől belül egyszerre roppanósak és ragacsosak. Ezt ellensúlyozandó, a tetejükön a krémes, mogyoróvajas mascarpone méltóságteljesen és lágyan csúcsosodik. Ha a csokoládé és a mogyoróvaj szerelmesei vagytok, akkor kötelező jelleggel ajánljuk ezt a receptet. Nagyon masszívak és tartalmasak, így már egy darab után is azt érezhetjük, megvolt a napi édességbevitel. Cukormentes csokiból készítve pedig az egész édesség is teljesen cukormentes lesz!

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...