Mogyoróvajas-kekszes brownie-muffin
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
Tészta
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
8g mogyoróvaj50 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
7g xilit16 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
9 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g mogyoróvaj30 kcal
-
12g keksz51 kcal
Krém
-
21g mascarpone84 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
-
3g xilit8 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
3g mogyoróvaj16 kcal
-
3g földimogyoró14 kcal
-
12g keksz51 kcal
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
Tészta
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
100g mogyoróvaj598 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
80g xilit192 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
103 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
60g mogyoróvaj359 kcal
-
147g keksz616 kcal
Krém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
40g xilit96 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
32g mogyoróvaj191 kcal
-
30g földimogyoró170 kcal
-
147g keksz616 kcal
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
Tészta
-
13.6g étcsokoládé74 kcal
-
6.8g mogyoróvaj41 kcal
-
11.2g tojás14 kcal
-
5.4g xilit13 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
4.1g finomliszt15 kcal
-
3.1g cukrozatlan kakaópor7 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.1g mogyoróvaj24 kcal
-
10g keksz42 kcal
Krém
-
17g mascarpone69 kcal
-
6.8g habtejszín20 kcal
-
2.7g xilit7 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
2.2g mogyoróvaj13 kcal
-
2g földimogyoró12 kcal
-
10g keksz42 kcal
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 29 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 430 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 15.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 139.5 g
Zsír
-
Összesen 347.6 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 667 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5160.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 598 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 928 mg
-
Foszfor 2110 mg
-
Nátrium 1377 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 551.1 g
-
Cukor 178 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 188.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 515 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 142 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 341 micro
-
Kolin: 592 mg
-
Retinol - A vitamin: 506 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 820 micro
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 351.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 12.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Tészta
-
100 g mogyoróvaj
-
3 db tojás
-
80 g xilit
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
60 g finomliszt
-
45 g cukrozatlan kakaópor
-
1 kk sütőpor
-
1 csipet só
-
60 g mogyoróvaj
Krém
-
250 g mascarpone
-
1 dl habtejszín
-
4 ek xilit
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
2 ek mogyoróvaj
Elkészítés
Tészta
- Az étcsokoládét és a mogyoróvajat vízgőz fölött összeolvasztjuk. Félretesszük kicsit hűlni.
- A tojásokat a xilittel fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliát és megolvasztott csokis-mogyoróvajas keveréket.
- Hozzászitáljuk a lisztet, a kakaóport, a sót és a sütőport.
- Alaposan összekeverjük, majd habzsákba töltjük, és kibéleljük muffinpapírral a sütőformákat.
- Mindegyik aljára egy diónyit adagolunk a tésztából, majd nyomunk rá egy-egy cukormentes kakaós kekszet. Ezek tetejére teszünk egy teáskanálnyi mogyoróvajat majd brownie-tésztával befedjük az egészet.
- Kicsit hozzáütögetjük az asztalhoz, majd mehet az előmelegített sütőbe. 170 fokon 20-25 percet sütjük alsó-felső sütésen.
- Miután elkészültek, hagyjuk kihűlni őket, közben elkészítjük a krémet.
Krém
- Egy keverőtálba tesszük a mascarponét, a xilitet, a tejszínt, a vaníliát és a mogyoróvajat. Robotgéppel habosra keverjük, vigyázzunk, ki ne csapódjon.
- Habzsákba töltjük, és csillagcsővel mutatós kis halmokat készítünk a kihűlt muffinok tetejére. Mindegyikbe nyomunk egy-egy kekszet, és megszórjuk durvára darált mogyoróval.
- Tálalás előtt 15-20 percere tegyük hűtőbe, hogy a krém kellően kidermedjen.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 3079
- Feltöltés dátuma: 2021. október 22.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
Ezek a gazdag, mogyoróvajas krémmel megkoronázott, ragacsos brownie-muffinok a csokoládé és a mogyoróvaj tökéletes kombinációját mutatják be egy apró süteményben. Ízre olyan, mint a brownie, vaj helyett azonban mogyoróvaj került a tésztába is, amit muffinformába töltve sütöttünk ki. A közepükbe töltött kekszeket rejtettünk, ettől belül egyszerre roppanósak és ragacsosak. Ezt ellensúlyozandó, a tetejükön a krémes, mogyoróvajas mascarpone méltóságteljesen és lágyan csúcsosodik. Ha a csokoládé és a mogyoróvaj szerelmesei vagytok, akkor kötelező jelleggel ajánljuk ezt a receptet. Nagyon masszívak és tartalmasak, így már egy darab után is azt érezhetjük, megvolt a napi édességbevitel. Cukormentes csokiból készítve pedig az egész édesség is teljesen cukormentes lesz!