r
Nosalty Logó

Mogyoróvajas brownie muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mogyoróvajas brownie muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A muffinhoz (22 db)

A krémhez

A karamellöntethez

Összesen 836 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A muffinhoz (22 db)

A krémhez

A karamellöntethez

Összesen 10031 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A muffinhoz (22 db)

A krémhez

A karamellöntethez

Összesen 450 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 836 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.1 g

Zsír

  • Összesen
    719.3 g
  • Telített zsírsav
    337 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    204 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    2161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6162.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1075 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    911 mg
  • Foszfor
    2861 mg
  • Nátrium
    1078 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    802.1 g
  • Cukor
    608 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3772 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    257 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    1095 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3703 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    837 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1586 micro
Összesen 10031 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 450 kcal

Hozzávalók

A muffinhoz (22 db)

A krémhez

A karamellöntethez

Elkészítés

A muffinhoz (22 db)

  1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral.
  2. Beletesszük az olvasztott vajat, az olvasztott csokoládét, a sütőporos lisztet és a kakaóport.
  3. Beletöltjük a kapszlikba és előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük. Ha még picit lágy a közepe, már ki lehet venni. Teljesen kihűtjük.
  4. Elkészítjük a karamellszószt. Ehhez a cukrot karamellizáljuk, ha felolvadt, beletesszük a vajat és felolvasztjuk benne. Majd hozzáöntjük a tejszínt és kevergetve egyneművé melegítjük.
  5. A krémhez habosra keverjük a mascarponét a mogyoróvajjal és a cukorral. Teszünk bele két evőkanállal a kihűlt karamellszószból.
  6. A krémet nyomózsákba töltjük, és rányomjuk a muffinok tetejére. Karamellszósszal leöntjük, és mogyoródarabkákkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14730
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 07.

Receptkategóriák

A receptversenyre gondoltam ki a receptet. Hasonlót már csináltam, de nem muffinformában, hanem sima süteményszeletként. Annyi problémám volt vele, hogy a darabos mogyoróvajat használtam, és azt nem lehetett kinyomni a csillagcsöves fejjel, amivel én szerettem volna, mert a pici nyílást mindig eltömítették a darabkák. Így a sima csővel nyomtam, amivel nem lett annyira tökéletes, amilyennek szerettem volna!

Hozzávalók

A muffinhoz (22 db)

A krémhez

A karamellöntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...