r
Nosalty Logó

Mogyorós tönkölykalács

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mogyorós tönkölykalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 692 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2766 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    809 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 692 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.1 g

Zsír

  • Összesen
    97.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3236.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    559 mg
  • Foszfor
    1807 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    786 micro
Összesen 2766 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben feloldjuk és annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk.
  2. 15 percig pihentetjük.
  3. A dagasztógépbe beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, a zsiradékot, a tejet, és 10 percig dagasztjuk. Annyit lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz és amikor elválik a tészta az edény falától, akkor kész.
  4. Ekkor keverjük bele a mazsolát és a mogyorót.
  5. 1 órát langyos sütőben letakarva kelesztjük, majd átgyúrjuk a megkelt tésztát.
  6. 3-as fonással megfonjuk és kenyérformába még 30 percig hagyjuk újra megkelni.
  7. Sütőben 10 percig 190 fokon sütjük, majd 180 fokon még 30 percig.
  8. Ha pirul a teteje, letakarjuk közben.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5520
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 14.

Ajánló

Remek reggeli vagy uzsonna.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Saját mogyorófánk van, és az idei termésből készült ez a nem csak finom, de egészséges kalács. Mondanom sem kell, hogy sokkal olcsóbb mint a tönkölykalácsok a bio pékségekben. A teljes kiőrlésű tönkölyliszt is alkalmas kelt tésztákhoz, valamennyivel több tejet vesz fel és picit tovább kell sütni, mint a fehérlisztes társait, de megéri.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...