r
Nosalty Logó

Mogyorós nutellatorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mogyorós nutellatorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta téstza

Krém

Torta teteje és oldala, díszítés

1640
Kalória
33.7g
Fehérje
153.6g
Szénhidrátok
102.9g
Zsír
89.7g
Víz
468.6g
Koleszterin
17.1g
Rost
109.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta téstza

Krém

Torta teteje és oldala, díszítés

Összesen 1640 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta téstza

Krém

Torta teteje és oldala, díszítés

Összesen 6571 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta téstza

Krém

Torta teteje és oldala, díszítés

Összesen 389 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    102.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1574.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    698 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.6 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    89.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 1640 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.7 g

Zsír

  • Összesen
    411.8 g
  • Telített zsírsav
    210 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1874 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6298 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1386 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    927 mg
  • Foszfor
    2792 mg
  • Nátrium
    876 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    33 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    614.3 g
  • Cukor
    438 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

Víz

  • Összesen
    358.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1355 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    405 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    518 micro
  • Kolin:
    1594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1306 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    514 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2476 micro
Összesen 6571 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 389 kcal

Elkészítés

Piskóta téstza

  1. Előmelegítjük a sütőnket.
  2. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd beletesszük a kakaót és a darált mogyorót is, összekeverjük.
  3. Beleszitáljuk a lisztet, azzal is összekeverjük.
  4. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval.
  5. Óvatosan összedolgozzuk a két masszát.
  6. Sütőpapírral bélelt tálba öntve 180 fokon megsütjük kb. 30 perc alatt.
  7. Ha kihűlt, kettévágjuk.

Krém

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a tejet, és folyton keverve sűrű krémmé főzzük.
  3. Kihűtjük
  4. Ha a krém kihűlt, hozzáadjuk a margarint és a nutellát, és habosra keverjük.
  5. A kettévágott piskótát megkenjük az elkészített krémmel.

Torta teteje és oldala, díszítés

  1. A torta tetejét és oldalát a további kb. 25-30 dkg nutellával kenjük meg.
  2. A torta tetejét ízlés szerint díszíthetjük, pl. tortadarával és egész mogyoróval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 16*23*6

A családban egy kisfiú születésnapjára készült a torta, nem is kell mondani, hogy nagy rajongója a nutellának, ezért a torta belsejébe is az került, és a külső máz is az lett. Elég nehéz sütemény, nagyon édes, lehet, hogy nem is ízlik mindenkinek, de a nutella rajongók nem fognak csalódni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!