r
Nosalty Logó

Mogyorós-mascarponés torta Zila formában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mogyorós-mascarponés torta Zila formában
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tortához

A töltelékhez

A piskóta alátéthez

Összesen 232 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tortához

A töltelékhez

A piskóta alátéthez

Összesen 2797 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tortához

A töltelékhez

A piskóta alátéthez

Összesen 204 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 232 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    184.4 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1782.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    667 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.6 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 2797 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

A tortához

A töltelékhez

A piskóta alátéthez

Elkészítés

A tortához

  1. Megcsináljuk a pudingot a tejből és a porból. Hozzákeverjük a mascarponet.
  2. A zselatint kevés vízben feloldjuk és addig melegítjük, amíg színtelen nem lesz.
  3. A tejszínt keményre verjük, egy keveset elveszünk a díszítéshez, a többit hozzákeverjük a pudingos krémhez. A zselatint is belekeverjük.
  4. A zila formát kifújjuk a formaelválasztóval, és beletöltjük a krémet.
  5. Tömörítjük, az asztalhoz ütögetjük, hogy a buborékok kijöjjenek, így lesz szép egyenletes a "tészta". Befedjük a piskótakarikával.
  6. Hűtőbe tesszük egy éjszakára, vagy egy órára fagyasztóba.
  7. Mikor kivesszük, óvatosan levesszük a szilikonformát és a fémkarikát is.
  8. Betöltjük az önteteket, és díszítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9405
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mióta megkaptam a Zila formákat állandóan "sütnék". Ezt a receptet magamtól találtam ki. Szeretem a mogyorós pudingot és kíváncsi voltam, milyen lehet egy kis mascarponéval megbolondítva. Finom lett.

Hozzávalók

A tortához

A töltelékhez

A piskóta alátéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...