Mogyorós kifli Glaser konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához és a kenéshez:
-
3 kcal
-
31g tej18 kcal
-
63g kenyérliszt bl80226 kcal
-
8g porcukor29 kcal
-
1g só0 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
15g vaj108 kcal
A töltelékhez:
-
13g tej7 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
31g törökmogyoró197 kcal
-
6g mazsola19 kcal
-
2g rum5 kcal
Összesen
733
kcal
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához és a kenéshez:
-
12g friss élesztő13 kcal
-
125g tej70 kcal
-
250g kenyérliszt bl80903 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
2g só0 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
60g vaj430 kcal
A töltelékhez:
-
50g tej28 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
125g törökmogyoró786 kcal
-
25g mazsola75 kcal
-
8g rum18 kcal
Összesen
2922
kcal
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához és a kenéshez:
-
1.5g friss élesztő2 kcal
-
15.2g tej9 kcal
-
30.4g kenyérliszt bl80110 kcal
-
3.6g porcukor14 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
7.3g tojássárgája24 kcal
-
7.3g vaj52 kcal
A töltelékhez:
-
6.1g tej3 kcal
-
9.1g cukor35 kcal
-
15.2g törökmogyoró96 kcal
-
3g mazsola9 kcal
-
1g rum2 kcal
Összesen
356
kcal
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 37.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 195 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 712.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 229 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.7 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 24.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 213 micro
Összesen
733
kcal
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.2 g
Zsír
-
Összesen 149 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 780 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2850.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 534 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 281 mg
-
Foszfor 944 mg
-
Nátrium 914 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 18 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 338.7 g
-
Cukor 134 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 99.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 642 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 365 micro
-
Kolin: 536 mg
-
Retinol - A vitamin: 625 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 854 micro
Összesen
2922
kcal
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 346.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 12.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
356
kcal
Hozzávalók
A tésztához és a kenéshez:
-
12 g friss élesztő
-
250 g kenyérliszt bl80
-
30 g porcukor
-
0.5 kk só
-
3 db tojássárgája
-
60 g vaj
A töltelékhez:
-
50 ml tej
-
75 g cukor
-
125 g törökmogyoró
-
25 g mazsola
-
1 ek rum
Elkészítés
A tésztához és a kenéshez:
- A töltelékhez a tejet a cukorral felfőzzük, hozzákeverjük a mogyorót, a mazsolát és a rumot, egyet rottyantunk rajta, és hűlni hagyjuk.
- Az élesztőt a langyos tejben feloldjuk. A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe egy mélyedést nyomunk, majd beleöntjük a feloldott élesztőt, és kevés liszttel eldolgozzuk. Letakarva meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük.
- Hozzáadjuk a porcukrot, sót, 2 tojássárgáját és a vajat, dagasztógéppel kb. 8 percig dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük, míg duplájára kell.
- A tésztát kb. 32 cm átmérőjű körré nyújtjuk, 8 cikkre vágjuk, elosztjuk rá a tölteléket, és kiflikké tekerjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, letakarva további 20-25 percig kelesztjük, majd megkenjük a kevés tejjel elkavart maradék tojássárgájával.
- Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1695
- Feltöltés dátuma: 2015. február 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Glaser
1980 recept
A tésztát előkészíthetjük este, be a hűtőbe, reggel kivesszük, hagyjuk szobahőmérsékletre felmelegedni, formázzuk, kelesztjük és sütjük. Mogyoró helyett elkészíthetjük mákkal, dióval, lekvárral vagy csak üresen.