r
Nosalty Logó

Mogyorós kifli Glaser konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Mogyorós kifli Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához és a kenéshez:

A töltelékhez:

Összesen 733 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához és a kenéshez:

A töltelékhez:

Összesen 2922 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához és a kenéshez:

A töltelékhez:

Összesen 356 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 733 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    149 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2850.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    944 mg
  • Nátrium
    914 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.7 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    642 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    854 micro
Összesen 2922 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 356 kcal

Hozzávalók

A tésztához és a kenéshez:

A töltelékhez:

Elkészítés

A tésztához és a kenéshez:

  1. A töltelékhez a tejet a cukorral felfőzzük, hozzákeverjük a mogyorót, a mazsolát és a rumot, egyet rottyantunk rajta, és hűlni hagyjuk.
  2. Az élesztőt a langyos tejben feloldjuk. A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe egy mélyedést nyomunk, majd beleöntjük a feloldott élesztőt, és kevés liszttel eldolgozzuk. Letakarva meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük.
  3. Hozzáadjuk a porcukrot, sót, 2 tojássárgáját és a vajat, dagasztógéppel kb. 8 percig dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük, míg duplájára kell.
  4. A tésztát kb. 32 cm átmérőjű körré nyújtjuk, 8 cikkre vágjuk, elosztjuk rá a tölteléket, és kiflikké tekerjük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, letakarva további 20-25 percig kelesztjük, majd megkenjük a kevés tejjel elkavart maradék tojássárgájával.
  6. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1691
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tésztát előkészíthetjük este, be a hűtőbe, reggel kivesszük, hagyjuk szobahőmérsékletre felmelegedni, formázzuk, kelesztjük és sütjük. Mogyoró helyett elkészíthetjük mákkal, dióval, lekvárral vagy csak üresen.

Hozzávalók

A tésztához és a kenéshez:

A töltelékhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...