r
Nosalty Logó

Mogyorós csók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Mogyorós csók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 343 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 4105 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 460 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 343 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    228.3 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2819.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    513 mg
  • Foszfor
    1378 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461.4 g
  • Cukor
    254 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    900 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    883 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 4105 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 460 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt bemelegítjük 180 C-ra.
  2. A vajat, mogyoróvajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, csipetnyi sóval és a tojással.
  3. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és jó alaposan átkeverjük. Kicsit lágyabb, kézzel jól formázható tésztát kell kapjuk. Ha szükséges, kevés tejet adhatunk hozzá.
  4. A masszából kb. 2,5 cm átmérőjű golyókat formázunk. Meghempergetjük kristálycukorban, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kb. 4 cm távolságban.
  5. A csókokat 180 C-on 8-10 percig sütjük, majd a sütőből kivéve még azon melegében belenyomjuk a csokoládé drazsékat. Ne ijedjünk meg, a sütik megrepednek a nyomástól, de pont így szeretnénk.
  6. Sütirácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni, majd jól záródó dobozban tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 10918
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mogyorós csók
ze(n)derta 188 recept

Abszolút kezdőknek. Talán kicsit körülményesebb beszerezni a hozzávalókat, de mindenképp megéri. Sokáig eláll(na), ha gyorsan el nem fogy(na) ;-) A recept a hersheys.com oldaláról került magyarosításra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...