r
Nosalty Logó

Mogyorókrémes piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Mogyorókrémes piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskótatészta

Mogyorókrém

Díszítés

Összesen 1235 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskótatészta

Mogyorókrém

Díszítés

Összesen 6170 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskótatészta

Mogyorókrém

Díszítés

Összesen 382 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    730.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.2 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 1235 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.7 g

Zsír

  • Összesen
    367.4 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    946 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3651 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    692 mg
  • Foszfor
    1882 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    620.9 g
  • Cukor
    479 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    869 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    541 micro
  • Kolin:
    815 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1012 micro
Összesen 6170 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 382 kcal

Hozzávalók

Piskótatészta

Mogyorókrém

Díszítés

Elkészítés

Piskótatészta

  1. A porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele a keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és pár perc alatt, robotgéppel keverjük jó habosra.
  2. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig. A lisztet szitáljuk hozzá a cukros-tojásos habhoz, majd fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze.
  3. Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen kenjük rá a masszát. (kb. 37x33 cm-es gáztepsi) Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem.)
  4. Egy nagyobb sütőpapírt enyhén szórjunk meg liszttel, majd a sütőből kivett tésztát, rögtön fordítsuk rá. Ezután óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt, majd egy nedves konyharuhával takarjuk le a tésztát. (A konyharuhát alaposan csavarjuk ki, hogy éppen csak nedves legyen.)
  5. Amikor a tészta már éppen csak langyos, vegyük le a konyharuhát, és a sütőpapírral együtt tekerjük fel, majd úgy hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. A teljesen kihűlt piskótatésztát tekerjük ki a papírból, majd egyenletesen kenjük rá a mogyorókrémet. Ezután óvatosan tekerjük fel, majd helyezzük egy tálcára. Az elkészült piskótatekercset szórjuk meg ízlés szerint porcukorral.

Mogyorókrém

  1. A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, és a mogyoróvajat majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a mascarponét, és szintén keverjük simára a krémet.
  2. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd keverőkanállal, apránként keverjük hozzá a mogyorókrémhez, hogy ne legyen túl lágy a krém. (apránként keverjük hozzá a tejszínhabot, mert nem biztos hogy mind kell a krémbe)

Díszítés

  1. A csokoládét olvasszuk fel, majd csorgassuk a süteményre, és szórjuk meg az apróra vágott mogyoróval. Ezután pár órára (v. egész éjszakára) tegyük be a hűtőbe (v. hideg helyre) hogy a krém megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
  2. Tálalás előtt vegyük ki a mogyorókrémes piskótatekercset a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x33
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 910
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 06.

Receptkategóriák

Hozzávalók

Piskótatészta

Mogyorókrém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...