Mogyorókrémes piskótatekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
Piskótatészta
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
8 kcal
-
44g tojás55 kcal
-
3g víz0 kcal
Mogyorókrém
-
50g mogyoróvaj299 kcal
-
50g mascarpone202 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
15 kcal
-
40g habtejszín117 kcal
Díszítés
-
3g porcukor11 kcal
-
10g csokoládé55 kcal
-
16g földimogyoró91 kcal
Összesen
1235
kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
Piskótatészta
-
125g finomliszt455 kcal
-
125g porcukor484 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
16g víz0 kcal
Mogyorókrém
-
250g mogyoróvaj1495 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Díszítés
-
14g porcukor54 kcal
-
50g csokoládé273 kcal
-
80g földimogyoró454 kcal
Összesen
6170
kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
Piskótatészta
-
7.8g finomliszt28 kcal
-
7.8g porcukor30 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
13.7g tojás17 kcal
-
1g víz0 kcal
Mogyorókrém
-
15.5g mogyoróvaj93 kcal
-
15.5g mascarpone63 kcal
-
15.5g porcukor60 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
12.4g habtejszín36 kcal
Díszítés
-
0.9g porcukor3 kcal
-
3.1g csokoládé17 kcal
-
5g földimogyoró28 kcal
Összesen
382
kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.5 g
Zsír
-
Összesen 73.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 730.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 376 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.2 g
-
Cukor 96 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 172 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 202 micro
Összesen
1235
kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 137.7 g
Zsír
-
Összesen 367.4 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 115 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 946 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3651 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 494 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 692 mg
-
Foszfor 1882 mg
-
Nátrium 419 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 620.9 g
-
Cukor 479 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 314.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 869 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 34 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 205 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 541 micro
-
Kolin: 815 mg
-
Retinol - A vitamin: 858 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 133 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1012 micro
Összesen
6170
kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.6 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
382
kcal
Hozzávalók
Piskótatészta
-
12.5 dkg finomliszt
-
12.5 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 db tojás
-
2 evőkanál víz
Mogyorókrém
-
25 dkg mogyoróvaj
-
25 dkg mascarpone
-
25 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 dl habtejszín
Díszítés
Elkészítés
Piskótatészta
- A porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele a keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és pár perc alatt, robotgéppel keverjük jó habosra.
- Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig. A lisztet szitáljuk hozzá a cukros-tojásos habhoz, majd fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze.
- Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen kenjük rá a masszát. (kb. 37x33 cm-es gáztepsi) Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem.)
- Egy nagyobb sütőpapírt enyhén szórjunk meg liszttel, majd a sütőből kivett tésztát, rögtön fordítsuk rá. Ezután óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt, majd egy nedves konyharuhával takarjuk le a tésztát. (A konyharuhát alaposan csavarjuk ki, hogy éppen csak nedves legyen.)
- Amikor a tészta már éppen csak langyos, vegyük le a konyharuhát, és a sütőpapírral együtt tekerjük fel, majd úgy hagyjuk teljesen kihűlni.
- A teljesen kihűlt piskótatésztát tekerjük ki a papírból, majd egyenletesen kenjük rá a mogyorókrémet. Ezután óvatosan tekerjük fel, majd helyezzük egy tálcára. Az elkészült piskótatekercset szórjuk meg ízlés szerint porcukorral.
Mogyorókrém
- A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, és a mogyoróvajat majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a mascarponét, és szintén keverjük simára a krémet.
- A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd keverőkanállal, apránként keverjük hozzá a mogyorókrémhez, hogy ne legyen túl lágy a krém. (apránként keverjük hozzá a tejszínhabot, mert nem biztos hogy mind kell a krémbe)
Díszítés
- A csokoládét olvasszuk fel, majd csorgassuk a süteményre, és szórjuk meg az apróra vágott mogyoróval. Ezután pár órára (v. egész éjszakára) tegyük be a hűtőbe (v. hideg helyre) hogy a krém megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
- Tálalás előtt vegyük ki a mogyorókrémes piskótatekercset a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 37x33
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 910
- Feltöltés dátuma: 2022. január 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gizi
382 recept