r
Nosalty Logó

Mogyorókrémes diótorta fondant bevonattal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS11 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nassoló Naplopó
Mogyorókrémes diótorta fondant bevonattal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

634
Kalória
10.7g
Fehérje
48.3g
Szénhidrátok
45.4g
Zsír
27.5g
Víz
161.7g
Koleszterin
2.1g
Rost
27.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 634 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 7586 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    610.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 634 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.2 g

Zsír

  • Összesen
    544.6 g
  • Telített zsírsav
    237 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    170 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    1940 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7321.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1926 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    504 mg
  • Foszfor
    2996 mg
  • Nátrium
    1671 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    579.6 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    329.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3202 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    658 micro
  • Kolin:
    1067 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    644 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1506 micro
Összesen 7586 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 366 kcal

Elkészítés

  1. Felütött tojásokat kikeverjük 15 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral, a fahéjas cukorral és a dióval elkevert lisztet, vágül az olajat.
  2. Formába töltjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, a maradék tejet felforraljuk 10 dkg cukorral, hozzáadjuk a pudingpor, állandóan keverni kell. Felforraljuk, majd folpack-kal letakarva, hűlni hagyjuk.
  4. Mogyorót pirítanunk serpenyőben.
  5. 1 ek vízben elkeverünk cukrot, karamellizáljuk, beletesszük a vajat, a pirított mogyorót. Ezt kanalanként a pudingba teszük, és krémesre keverjük.
  6. A kihűlt tortalapokat 3 felé vágjuk, vastagon megkenjük krémmel kívülről is. (Én szoktam még karamellt csinálni vaj nélkül, és sütőpapírra kicsurgatom a nevet vagy amit akarok, majd azzal díszítem a tortát.)

Recept infó

  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Jelen esetben fondant-nal borítottam be, de az oldalát lehet mogyoróval, tetejét karamellel díszíteni. Nagyon finom torta, sokszor a mogyorót dióval helyettesítem, esetleg idő hiányában a cukrot nem karamellizálom, de így is isteni finom!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!