r
Nosalty Logó

Mogyorókrémes diótorta fondant bevonattal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nassoló Naplopó
Mogyorókrémes diótorta fondant bevonattal
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 634 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 7586 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    610.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 634 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.2 g

Zsír

  • Összesen
    544.6 g
  • Telített zsírsav
    237 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    170 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    1940 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7321.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1926 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    504 mg
  • Foszfor
    2996 mg
  • Nátrium
    1671 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    579.6 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3202 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    658 micro
  • Kolin:
    1067 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    644 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1506 micro
Összesen 7586 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 366 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felütött tojásokat kikeverjük 15 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral, a fahéjas cukorral és a dióval elkevert lisztet, vágül az olajat.
  2. Formába töltjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, a maradék tejet felforraljuk 10 dkg cukorral, hozzáadjuk a pudingpor, állandóan keverni kell. Felforraljuk, majd folpack-kal letakarva, hűlni hagyjuk.
  4. Mogyorót pirítanunk serpenyőben.
  5. 1 ek vízben elkeverünk cukrot, karamellizáljuk, beletesszük a vajat, a pirított mogyorót. Ezt kanalanként a pudingba teszük, és krémesre keverjük.
  6. A kihűlt tortalapokat 3 felé vágjuk, vastagon megkenjük krémmel kívülről is. (Én szoktam még karamellt csinálni vaj nélkül, és sütőpapírra kicsurgatom a nevet vagy amit akarok, majd azzal díszítem a tortát.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12165
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nassoló Naplopó 17 recept

Jelen esetben fondant-nal borítottam be, de az oldalát lehet mogyoróval, tetejét karamellel díszíteni. Nagyon finom torta, sokszor a mogyorót dióval helyettesítem, esetleg idő hiányában a cukrot nem karamellizálom, de így is isteni finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...