r
Nosalty Logó

Mmmmm - mézes-mandulás málna meringue mousse

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MarionCrane
Mmmmm - mézes-mandulás málna meringue mousse
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Meringue mousse

Glazúr

Bársonybevonat

Zselatingömbök

Összesen 838 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Meringue mousse

Glazúr

Bársonybevonat

Zselatingömbök

Összesen 10081 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Meringue mousse

Glazúr

Bársonybevonat

Zselatingömbök

Összesen 279 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.1 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 838 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.5 g

Zsír

  • Összesen
    448.1 g
  • Telített zsírsav
    248 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    3004 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6119.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    1532 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    2551 mg
  • Nátrium
    1217 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1345.6 g
  • Cukor
    979 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1486 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3734 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    515 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    500 micro
  • Kolin:
    1906 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3666 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    767 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2816 micro
Összesen 10081 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

Tészta

Meringue mousse

Glazúr

Bársonybevonat

Zselatingömbök

Elkészítés

Tészta

  1. Egy magasabb falú serpenyőben keverjük össze a tojást, cukrot, mézet, az olvasztott fehér csokit, és szórjuk a tetejére a kisebb darabokra vágott vajat.
  2. Lassú tűzön, folyamatosan kevergessük, amíg a vaj szét nem olvad, és nem kezd el picit gyöngyözni. Amint gyöngyözni látjuk, vegyük le a tűzről, különben finom édes rántottánk lesz.
  3. Keverjük bele a sót, sütőport és szódabikarbónát, és hagyjuk hűlni.
  4. A liszt 2/3 részét szitáljuk egy gyúródeszkára, a másik felét pedig keverjük össze a már langyosra hűlt masszánkkal.
  5. A még nyúlós masszát öntsük a maradék lisztünkre, és gyúrjuk tésztává. Egy órát pihentessük a hűtőben.
  6. Pirítsuk meg a mandulát, tegyük félre kihűlni.
  7. A kihűlt, gyúrható tésztát felezzük el. Az egyik felét nyújtsuk ki kb. 1 centi vastagságúra, és akkora kört vágjunk belőle, ami 1-2 centivel kisebb átmérőjű, mint amekkora formában a tortát tervezzük. A másik felébe keverjük bele pirított mandulát, és ugyanekkora kört vágjunk belőle.
  8. 180°-on 10-15 perc alatt készre sütjük.

Meringue mousse

  1. A málnánkból málnavelőt készítünk. Én ehhez először pépesítem a málnát, majd egy szűrőn átnyomom, hogy ne maradjon benne mag. Kb. 200 ml pürét kell kapjunk, amit helyettesíthetünk dzsemmel vagy lekvárral is.
  2. A vizet és a zselatint összekeverjük, és félretesszük.
  3. A tésztánkhoz használt, magas falú serpenyőnk itt is tökéletes lesz: ebben elkeverjük a cukrot, a kukoricakeményítőt, a málnavelőt, a tojásokat, a tojássárgáját és a vajat. Gyöngyözésig melegítjük, majd félretesszük.
  4. Egy edényben kevés vizet forralunk, és mintha habcsókot készítenénk, a forrásban lévő víz felett egy edényben elkezdjük felverni a tojásfehérjéket. Fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot, amíg nyúlós állaga nem kezd lenni, ekkor levesszük, és addig verjük, amíg nem tartja meg a formáját, ha kivesszük a habverőt.
  5. A félretett málnás masszánkhoz lassú tűz felett hozzáadjuk a megduzzadt zselatint (éppen langyosra melegítsük csak).
  6. Egy külön edényben felverjük a tejszínt.
  7. A már nem meleg málnás masszába óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét, majd a felvert tejszínt is.
  8. A tortaformánk aljára tesszük a sima tésztalapunkat, ráöntjük a málnás mousse felét, erre rátesszük a mandulás tésztát, majd a maradék málnás habot. Egy éjszakát a hűtőben hagyjuk.

Glazúr

  1. A zselatint összekeverjük az 50 ml vízzel, és félretesszük.
  2. Lassú tűz felett összekeverjük a vizet, cukrot, sűrített tejet, fehér csokit. Mire felolvadnak, a zselatin összeáll a vízzel, ezt is hozzáadjuk.
  3. A tortát készítsük elő: tegyük egy tálcára, egy magasabb edény tetejére.
  4. A langyos glazúrt tálkákba tesszük, és ízlés szerint színezzük. Amíg még langyos, ráöntjük a tortára. Gyorsan megszilárdul.

Bársonybevonat

  1. Ez a spray csokoládé alapú, és különleges bevonatot ad a tortának. Egy vékony réteget elég ráfújni.

Zselatingömbök

  1. Érdemes pár nappal korábban elkészíteni őket, mert minimum 24 órát kell száradniuk. A felsorolt alapanyagokon kívül kis lufikra lesz szükség.
  2. Egy kis tálkában elkeverjük a zselatint a vízzel, megvárjuk, míg megduzzad, majd 1-2 percre betesszük a mikróba. Ízlés szerint ételfestékkel színezzük, illetve én tettem hozzá cukrot is, ha bárkinek mégis kedve támadna megenni.
  3. Felfújjuk a lufikat akkorára, amekkora gömböket szeretnénk.
  4. Belemártjuk a lufikat a zselatinba, majd fellógatjuk őket. Ezt 15-20 percenként megismételjük, 3-4 alkalommal, attól függően, mennyire vastag gömböket szeretnénk.
  5. 24 óra alatt megszilárdulnak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 740
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
MarionCrane 1 recept

Ez a torta több, már más formában kipróbált és jól bevált recept összegyúrásával született most a piros árnyalataiban, a Hemofília Világnapjára. Friss málnával az igazi, de bármilyen gyümölccsel vagy annak levével helyettesíthető. A tésztája a méztől lesz tökéletes állagú, a fehér csokitól pedig pont elég édes a fanyar, málnás, habos krémhez, a tört mandulától pedig picit ropogós is.

Hozzávalók

Tészta

Meringue mousse

Glazúr

Bársonybevonat

Zselatingömbök

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...