Mmmmm - mézes-mandulás málna meringue mousse
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
MarionCrane
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
9g tojás12 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
3g méz10 kcal
-
18 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
4g mandula25 kcal
Meringue mousse
-
33g cukor129 kcal
-
10 kcal
-
25g málna13 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
8g víz0 kcal
-
2g zselatin7 kcal
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
Glazúr
-
4g cukor16 kcal
-
15g víz0 kcal
-
45 kcal
-
18 kcal
-
1g zselatin4 kcal
-
4g víz0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Bársonybevonat
-
0g ételfesték0 kcal
-
2g dekorgyöngy6 kcal
Zselatingömbök
-
3g zselatin8 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
1g porcukor2 kcal
Összesen
838
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
110g tojás138 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
40g méz122 kcal
-
40g fehér csokoládé216 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
50g mandula295 kcal
Meringue mousse
-
400g cukor1548 kcal
-
114 kcal
-
300g málna156 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
100g víz0 kcal
-
25g zselatin84 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
Glazúr
-
50g cukor194 kcal
-
175g víz0 kcal
-
546 kcal
-
40g fehér csokoládé216 kcal
-
15g zselatin50 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Bársonybevonat
-
0g ételfesték0 kcal
-
20g dekorgyöngy77 kcal
Zselatingömbök
-
30g zselatin101 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
10081
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
3.1g tojás4 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
1.1g méz3 kcal
-
1.1g fehér csokoládé6 kcal
-
2.8g vaj20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
11.2g finomliszt41 kcal
-
1.4g mandula8 kcal
Meringue mousse
-
11.2g cukor43 kcal
-
0.8g kukoricakeményítő3 kcal
-
8.4g málna4 kcal
-
6.2g tojás8 kcal
-
2.2g tojássárgája7 kcal
-
4.2g vaj30 kcal
-
2.8g víz0 kcal
-
0.7g zselatin2 kcal
-
4.5g tojásfehérje2 kcal
-
4.2g porcukor16 kcal
-
11.2g habtejszín33 kcal
Glazúr
-
1.4g cukor5 kcal
-
4.9g víz0 kcal
-
15 kcal
-
1.1g fehér csokoládé6 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
-
1.4g víz0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Bársonybevonat
-
0g ételfesték0 kcal
-
0.6g dekorgyöngy2 kcal
Zselatingömbök
-
0.8g zselatin3 kcal
-
2.8g víz0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0.2g porcukor1 kcal
Összesen
279
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.5 g
Zsír
-
Összesen 37.3 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 250 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 510 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 213 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.1 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 123.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 311 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 306 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 235 micro
Összesen
838
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 209.5 g
Zsír
-
Összesen 448.1 g
-
Telített zsírsav 248 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 144 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 3004 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6119.6 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 343 mg
-
Kálcium 1532 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 437 mg
-
Foszfor 2551 mg
-
Nátrium 1217 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1345.6 g
-
Cukor 979 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 1486 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3734 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 515 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 500 micro
-
Kolin: 1906 mg
-
Retinol - A vitamin: 3666 micro
-
α-karotin 78 micro
-
β-karotin 767 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2816 micro
Összesen
10081
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.8 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
279
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
2 db tojás
-
15 dkg cukor
-
4 dkg méz
-
4 dkg fehér csokoládé
-
10 dkg vaj
-
1 csipet só
-
1 kávéskanál sütőpor
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
-
40 dkg finomliszt
-
5 dkg mandula
Meringue mousse
-
40 dkg cukor
-
2 evőkanál kukoricakeményítő
-
30 dkg málna
-
4 db tojás
-
4 db tojássárgája
-
15 dkg vaj
-
1 dl víz
-
5 ek zselatin
-
4 db tojásfehérje
-
15 dkg porcukor
-
400 ml habtejszín
Glazúr
-
5 dkg cukor
-
175 ml víz
-
40 g fehér csokoládé
-
3 ek zselatin
-
50 ml víz
-
3 csepp ételfesték
Bársonybevonat
-
20 g dekorgyöngy
Zselatingömbök
-
6 ek zselatin
-
1 dl víz
-
5 csepp ételfesték
-
1 ek porcukor
Elkészítés
Tészta
- Egy magasabb falú serpenyőben keverjük össze a tojást, cukrot, mézet, az olvasztott fehér csokit, és szórjuk a tetejére a kisebb darabokra vágott vajat.
- Lassú tűzön, folyamatosan kevergessük, amíg a vaj szét nem olvad, és nem kezd el picit gyöngyözni. Amint gyöngyözni látjuk, vegyük le a tűzről, különben finom édes rántottánk lesz.
- Keverjük bele a sót, sütőport és szódabikarbónát, és hagyjuk hűlni.
- A liszt 2/3 részét szitáljuk egy gyúródeszkára, a másik felét pedig keverjük össze a már langyosra hűlt masszánkkal.
- A még nyúlós masszát öntsük a maradék lisztünkre, és gyúrjuk tésztává. Egy órát pihentessük a hűtőben.
- Pirítsuk meg a mandulát, tegyük félre kihűlni.
- A kihűlt, gyúrható tésztát felezzük el. Az egyik felét nyújtsuk ki kb. 1 centi vastagságúra, és akkora kört vágjunk belőle, ami 1-2 centivel kisebb átmérőjű, mint amekkora formában a tortát tervezzük. A másik felébe keverjük bele pirított mandulát, és ugyanekkora kört vágjunk belőle.
- 180°-on 10-15 perc alatt készre sütjük.
Meringue mousse
- A málnánkból málnavelőt készítünk. Én ehhez először pépesítem a málnát, majd egy szűrőn átnyomom, hogy ne maradjon benne mag. Kb. 200 ml pürét kell kapjunk, amit helyettesíthetünk dzsemmel vagy lekvárral is.
- A vizet és a zselatint összekeverjük, és félretesszük.
- A tésztánkhoz használt, magas falú serpenyőnk itt is tökéletes lesz: ebben elkeverjük a cukrot, a kukoricakeményítőt, a málnavelőt, a tojásokat, a tojássárgáját és a vajat. Gyöngyözésig melegítjük, majd félretesszük.
- Egy edényben kevés vizet forralunk, és mintha habcsókot készítenénk, a forrásban lévő víz felett egy edényben elkezdjük felverni a tojásfehérjéket. Fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot, amíg nyúlós állaga nem kezd lenni, ekkor levesszük, és addig verjük, amíg nem tartja meg a formáját, ha kivesszük a habverőt.
- A félretett málnás masszánkhoz lassú tűz felett hozzáadjuk a megduzzadt zselatint (éppen langyosra melegítsük csak).
- Egy külön edényben felverjük a tejszínt.
- A már nem meleg málnás masszába óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét, majd a felvert tejszínt is.
- A tortaformánk aljára tesszük a sima tésztalapunkat, ráöntjük a málnás mousse felét, erre rátesszük a mandulás tésztát, majd a maradék málnás habot. Egy éjszakát a hűtőben hagyjuk.
Glazúr
- A zselatint összekeverjük az 50 ml vízzel, és félretesszük.
- Lassú tűz felett összekeverjük a vizet, cukrot, sűrített tejet, fehér csokit. Mire felolvadnak, a zselatin összeáll a vízzel, ezt is hozzáadjuk.
- A tortát készítsük elő: tegyük egy tálcára, egy magasabb edény tetejére.
- A langyos glazúrt tálkákba tesszük, és ízlés szerint színezzük. Amíg még langyos, ráöntjük a tortára. Gyorsan megszilárdul.
Bársonybevonat
- Ez a spray csokoládé alapú, és különleges bevonatot ad a tortának. Egy vékony réteget elég ráfújni.
Zselatingömbök
- Érdemes pár nappal korábban elkészíteni őket, mert minimum 24 órát kell száradniuk. A felsorolt alapanyagokon kívül kis lufikra lesz szükség.
- Egy kis tálkában elkeverjük a zselatint a vízzel, megvárjuk, míg megduzzad, majd 1-2 percre betesszük a mikróba. Ízlés szerint ételfestékkel színezzük, illetve én tettem hozzá cukrot is, ha bárkinek mégis kedve támadna megenni.
- Felfújjuk a lufikat akkorára, amekkora gömböket szeretnénk.
- Belemártjuk a lufikat a zselatinba, majd fellógatjuk őket. Ezt 15-20 percenként megismételjük, 3-4 alkalommal, attól függően, mennyire vastag gömböket szeretnénk.
- 24 óra alatt megszilárdulnak.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 740
- Feltöltés dátuma: 2019. április 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
MarionCrane
1 recept
Ez a torta több, már más formában kipróbált és jól bevált recept összegyúrásával született most a piros árnyalataiban, a Hemofília Világnapjára. Friss málnával az igazi, de bármilyen gyümölccsel vagy annak levével helyettesíthető. A tésztája a méztől lesz tökéletes állagú, a fehér csokitól pedig pont elég édes a fanyar, málnás, habos krémhez, a tört mandulától pedig picit ropogós is.