adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
491
kcal
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
2449
kcal
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
186
kcal
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.9 g
Zsír
-
Összesen 31.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 758.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 471 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 183 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
491
kcal
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 239.6 g
Zsír
-
Összesen 157.8 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 788 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3791.6 g
-
Cink 36 mg
-
Szelén 315 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 282 mg
-
Foszfor 2356 mg
-
Nátrium 673 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 915.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 29 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 72 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 580 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
2449
kcal
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 69.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
186
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A háromféle húst ledaráljuk, hozzáadjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát, az olajat, a vízben feloldott Na- bikarbonát. Közben folyamatosan dagasztjuk, mint a tésztát. Ajánlatos még egyszer átdarálni az egész masszát, majd hűtőbe tesszük legalább 2 órára. Még jobb, ha reggeltől délig áll a hűtőben (vagy akár egy napot ), hogy az ízek összeérjenek.
- Olajos kézzel kis hengereket formálunk (10-12 cm hosszú és 2,5 cm átmérőjű).
- Grillrácson (így az igazi), vagy serpenyőben olajon sütjük. 15 perc az egyik oldal, 10 perc a másik.
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 470
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 92525
- Feltöltés dátuma: 2012. január 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Csiki Piroska
230 recept
Házikenyérrel, mustárral a legfinomabb, de zöldséggel is tálalhatjuk. Erdélyben nincs szabadtéri rendezvény mititei nélkül. Valójában a románoktól tanultuk el a receptet. Ha otthon sütjük olajban, krumpli köretet is adhatunk mellé. Nem kötelező a háromféle hús vegyítése, van aki csak birkából, más csak marhából és van aki ezt a kettőt vegyíti. Mindenképpen finom.