r
Nosalty Logó

Misós-csípős, vegetáriánus carbonara

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Karsai Roni
Misós-csípős, vegetáriánus carbonara
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 527 kcal
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2112 kcal
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1433.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 527 kcal
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5735 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    1437 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1712 mg
  • Nátrium
    1982 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    979 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    433 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    759 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2083 micro
Összesen 2112 kcal
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    670.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Rakjuk fel egy nagy edényben forrni vizet a tésztának. Sózzuk meg alaposan (ha megkóstoljuk, cuppanjon össze a szánk). Amint felforrt a víz, főzzük ki a spagettit az adott márka utasításai alapján. Javasolom az al dente készültséget, ha olaszos állag a cél. Mentsünk meg egy bögrényi főzővizet későbbre, a szósz hígítására.
  2. Míg a víz melegszik, egy tálkában habverővel keverjük össze a chilipasztát és a misót kb. 2 evőkanálnyi főzővízzel. Ezt követően keverjük bele az egész tojásokat is, majd mehet bele a parmezán, a bors és a hagyma zöldje is.
  3. Egy méretesebb serpenyőben öntsünk némi olívaolajat, dobjuk rá a még meleg tésztát (ha kihűlt, akkor átforgatással melegítsük fel, de ne túlságosan). Ezt követően vegyük takarékra a főzőlapot/gázt, és öntsük a tésztához a misós-sajtos tojáskeveréket. Forgassuk a tésztát össze a szósszal (adjunk hozzá főzővizet is, ha jól esik), míg el nem érjük a krémes állagot.
  4. Kóstoljuk meg, ha még kívánjuk a csípőset, adjunk hozzá még chilipasztát.
  5. Tálalás előtt reszelhetünk még rá frissen parmezánt, és ha kedvünk tartja, zsenge zöldhagyma zöldjével is megszórhatjuk. Ahogy az olaszok mondják, Buon Appetito!
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 491
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Misós-csípős, vegetáriánus carbonara
Karsai Roni 6 recept

Az olasz és az ázsiai konyha találkozik ebben a fúziós komfortkajában. Szerintem működik, pikáns, közben mégis kicsit ismerős ízek találkoznak össze a szánkban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...