r
Nosalty Logó

Mirindás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edit
Mirindás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Összesen 542 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Összesen 6494 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Összesen 232 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    737.8 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 542 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    136.1 g

Zsír

  • Összesen
    357.4 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8853.4 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1554 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    2906 mg
  • Nátrium
    1639 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    701.2 g
  • Cukor
    389 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1564.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2505 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    1033 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2365 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1631 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1331 micro
Összesen 6494 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.9 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és az olajjal.
  2. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekeverjük, és beledolgozzuk az olajos masszába, majd a felvert tojásfehérjével óvatosan összekeverjük.
  3. A muffinpapírokat egy nagy tepsibe sorakoztatjuk, és mindegyikbe 1 ek tésztát teszünk, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
  4. A túrót összekeverjük a cukorral habosra kevert margarinnal, és a kihűlt tésztákra kanállal vagy nyomózsákból kis halmokat teszünk.
  5. A pudingot összekeverjük a cukorral, felöntjük a mirindával, és sűrűre főzzük. Picit hagyjuk hűlni, és ezt is a muffinjainkra kanalazzuk, vagy nyomozsákból rátöltjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 22482
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 06.

Ajánló

Díszíthetjük csoki vagy színes cukor darabkákkal. Ha nyomózsákkal dolgozunk, akkor szebb lesz! Jó étvágyat hozzá !

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mirinda szelet muffinos változata. Az inerneten láttam ezt a formát /  Andi konyhája   / az Ővé szebb lett :)))) , és a kisfiam farsangjára megcsináltam. Nagy sikere volt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...