r
Nosalty Logó

Mini panettone

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Mini panettone
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

813
Kalória
14.1g
Fehérje
135.7g
Szénhidrátok
24.8g
Zsír
47.3g
Víz
179.9g
Koleszterin
4.1g
Rost
67.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 813 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4875 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 335 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.7 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 813 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    148.6 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5285 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1167 mg
  • Nátrium
    3200 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    814.3 g
  • Cukor
    405 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    283.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    698 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1313 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1056 micro
Összesen 4875 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 335 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet a sóval egy edénybe szitáljuk. Közepébe egy mélyedést nyomunk, az élesztőt belemorzsoljuk, rászórunk 1 ek cukrot, a maradékot körbe a lisztperemre szórjuk. Ráöntjük a tejet, és elkeverjük kevés liszttel.
  2. Letakarva meleg helyen kb. 10 percig kelesztjük.
  3. Hozzáadjuk a vajat és a tojást, és jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a narancshéjat és a mazsolát, és jól a tésztába dolgozzuk, ha szükséges, adunk hozzá még kevés lisztet.
  4. Letakarva, meleg helyen kb. 60-90 percig kelesztjük, míg a tészta duplájára nem nő.
  5. A tésztát átgyúrjuk, majd további 30-40 percet kelesztjük.
  6. A tésztát 12 egyenlő részre osztjuk, mindegyikből egy-egy sima golyót formázunk. A golyókat belerakjuk egy muffin tepsi papírral kibélelt mélyedéseibe.
  7. Letakarjuk, kb. 15 percig kelesztjük.
  8. A mini panettonekat megkenjük a vízzel elkavart tojássárgával, megszórjuk a jégcukorral.
  9. Betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A panettone egy olasz karácsonyi sütemény, itt most mini formában. A sütéskor tegyünk a sütő aljára egy vízzel teli tűzálló tálat. Ha nagyon barnulna a süteményünk, a sütés utolsó 5 percére takarjuk le sütőpapírral.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!