Mini panettone
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
83g finomliszt303 kcal
-
1g só0 kcal
-
4 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
17g tej9 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
81 kcal
-
25g mazsola75 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
3g víz0 kcal
-
5g jégcukor19 kcal
Összesen
813
kcal
- 6% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
7g só0 kcal
-
21g friss élesztő22 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
100g tej56 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
483 kcal
-
150g mazsola449 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
16g víz0 kcal
-
30g jégcukor116 kcal
Összesen
4875
kcal
- 6% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
34.3g finomliszt125 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
1.4g friss élesztő2 kcal
-
10.3g cukor40 kcal
-
6.9g tej4 kcal
-
10.3g vaj74 kcal
-
11.3g tojás14 kcal
-
10.3g kandírozott narancshéj33 kcal
-
10.3g mazsola31 kcal
-
1.4g tojássárgája4 kcal
-
1.1g víz0 kcal
-
2.1g jégcukor8 kcal
Összesen
335
kcal
- 6% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 880.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 533 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.7 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 47.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 223 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 219 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
813
kcal
- 6% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.6 g
Zsír
-
Összesen 148.6 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5285 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 231 mg
-
Kálcium 460 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 200 mg
-
Foszfor 1167 mg
-
Nátrium 3200 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 814.3 g
-
Cukor 405 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 283.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1336 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 163 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 404 micro
-
Kolin: 698 mg
-
Retinol - A vitamin: 1313 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 268 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1056 micro
Összesen
4875
kcal
- 6% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 219 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.8 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
335
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
500 g finomliszt
-
1 tk só
-
21 g friss élesztő
-
150 g cukor
-
100 ml tej
-
150 g vaj
-
3 db tojás
-
150 g mazsola
-
1 db tojássárgája
-
2 ek víz
-
3 ek jégcukor
Elkészítés
- A lisztet a sóval egy edénybe szitáljuk. Közepébe egy mélyedést nyomunk, az élesztőt belemorzsoljuk, rászórunk 1 ek cukrot, a maradékot körbe a lisztperemre szórjuk. Ráöntjük a tejet, és elkeverjük kevés liszttel.
- Letakarva meleg helyen kb. 10 percig kelesztjük.
- Hozzáadjuk a vajat és a tojást, és jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a narancshéjat és a mazsolát, és jól a tésztába dolgozzuk, ha szükséges, adunk hozzá még kevés lisztet.
- Letakarva, meleg helyen kb. 60-90 percig kelesztjük, míg a tészta duplájára nem nő.
- A tésztát átgyúrjuk, majd további 30-40 percet kelesztjük.
- A tésztát 12 egyenlő részre osztjuk, mindegyikből egy-egy sima golyót formázunk. A golyókat belerakjuk egy muffin tepsi papírral kibélelt mélyedéseibe.
- Letakarjuk, kb. 15 percig kelesztjük.
- A mini panettonekat megkenjük a vízzel elkavart tojássárgával, megszórjuk a jégcukorral.
- Betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 401
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 129
- Össznézettség: 36535
- Feltöltés dátuma: 2014. december 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
A panettone egy olasz karácsonyi sütemény, itt most mini formában. A sütéskor tegyünk a sütő aljára egy vízzel teli tűzálló tálat. Ha nagyon barnulna a süteményünk, a sütés utolsó 5 percére takarjuk le sütőpapírral.