r
Nosalty Logó

Mini kakaóhabos csiga dióval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mini kakaóhabos csiga dióval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 315 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3775 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 405 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 315 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    203.9 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2035.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1026 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.1 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1382 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1300 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    962 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 3775 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 405 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, a cukorral felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A vajat kicsit megolvasztjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk a tésztát. 1 órát meleg helyen, letakarva pihentetjük.
  3. A krémhez a sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, s végül a többi hozzávalók is óvatosan belekeverjük.
  4. A tésztát két részre osztjuk, mindkét részt fél cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a krémmel, majd szorosan feltekerjük. Ezután ujjnyi darabokra vágjuk, szép körré formáljuk, és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk (kb. 25 db csiga lesz).
  5. Így pihentetjük 15 percet, ezután 180 °C-os sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
  6. Forrón porcukorral hintjük, langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11492
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Kifőztük oldalán találtam egy újabb kakaós csiga receptet a napokban, amit gondoltam, most hétvégén ki is próbálok. Néhány módosítással ma meg is sütöttem a kis csigákat, isteni illat terjengett tőle a házban... Legközelebb valószínű kókusszal is kipróbálom, dió és kakaó helyett 10 dkg kókuszt keverve a töltelékbe, de szerintem bátran kombinálható más csonthéjassal is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...