r
Nosalty Logó

Mini hamburger tejszínes-gombás mártással

5,0

1 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mini hamburger tejszínes-gombás mártással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A buci tésztájához (8 db mini buci)

A töltelékhez

A mártáshoz

433
Kalória
24.5g
Fehérje
47.3g
Szénhidrátok
15.3g
Zsír
202.6g
Víz
111.6g
Koleszterin
4.1g
Rost
7.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A buci tésztájához (8 db mini buci)

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 433 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A buci tésztájához (8 db mini buci)

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 3436 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A buci tésztájához (8 db mini buci)

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 125 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    858.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    202.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    585 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2582 micro
  • Lut-zea
    1176 micro
Összesen 433 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.1 g

Zsír

  • Összesen
    122.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6868.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    1156 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    2654 mg
  • Nátrium
    2118 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.5 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1620.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    951 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    638 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    700 micro
  • Kolin:
    967 mg
  • Retinol - A vitamin:
    560 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    4681 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    20656 micro
  • Lut-zea
    9406 micro
Összesen 3436 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    775 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

A buci tésztájához (8 db mini buci)

  1. Az élesztőt, egy deci langyos tejben, csipet cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuka tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a joghurtot, cukrot és a sót. Összegyúrjukközepesen lágy tésztává, ekkor hozzáadjukaz olvasztott vajat, és jól kidolgozzuk hólyagosra a tésztát.
  3. Lisztezett deszkán a tállal leborítva 30 percig kelesztjük.
  4. Mikor megkelt, 8 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket formás kis bucikká kerekítjük. Mindet egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd tiszta ruhával letakarva újabb 30 percig kelesztjük.
  5. Miután a bucik szépen megkeltek, a tetejüket megkenjüktojássárgájával, és megszórjukszezámmaggal. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt, szép barnára sütjükőket. Majd rácson hagyjukkihűlni.
  6. A csirkemelleket megmossuk, majd papírtörlővel szárazra törölveszeletekre vágjuk. Fűszerezzük kakukkfűvel, reszelt fokhagymával, sóval, borssal. Majd az olívaolajon mindkét felén hirtelen megsütjük, majd pár perc alatt, fedő alatt puhára pároljuk. Miután megpuhult, kissé lepirítjuk.
  7. Az újhagymát, gombát és a cukkinit megtisztítva felszeleteljük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, rátesszüka szeletelt gombát, és megpirítjuk, hozzáadjuka cukkinit, az újhagymát, a fokhagymát, és a két-három darabra vágott aszalt paradicsomot, megsózzuk, megborsozzuk.
  8. Mikor elpárolgott alóla a folyadék, és kellően megpirultak a zöldségek, felöntjüka borral, kevés ideig így főzzük, majd a tejszínnel sűrítjük.
  9. Az összeállításnál a bucikat kettévágjuk, mindegyikbe egy-egy, alaposan megmosott és leszárított fejessaláta levelet ültetünk, rátesszüka csirkemell szeletet, majd erre halmozzuka gombás szószt, és a tetejére friss medvehagyma csíkokat szórunk, és az egészet betakarjuka buci tetejével.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A Patricius Borház borhoz, borral készült borfalat versenyére készítettem ezeket a finom mini hamburgereket. A feladat az volt, hogy a borház 2009-es száraz, sárga muskotályához találjak ki egy "finger food"-ot, azaz egy olyan ételt, amit egy piknik alkalmával, mindennemű rákészülés nélkül, értsd ez alatt, hogy nem kell hozzá, komolyabb tálalás, evőeszköz, stb. elfogyaszthatunk, jóízűen, egy pléden ücsörögve, egy szőlőskertben, a természet lágy ölén. :-) Tehát a 2009-es évjáratú sárga muskotályhoz ezt az igazi, szabadban, könnyen és egyszerűen fogyasztható mini hamburgert készítettem, ami ha kívülről nagyon egyszerűnek tűnik is, de az ízei elég különlegesek, a száraz muskotály friss gyümölcsössége nagyon jól harmonizál a gombával, fokhagymával, kakukkfűvel és a csirkével. Mivel feltétel volt a szezonális hozzávaló is, én a tavaszi friss újhagymával, fejessalátával és medvehagymával párosítottam, ami nagyon jó választás volt, mert így együtt lett egész ez a különleges hamburger.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsvéti sonkás burger

Ez a húsvéti sonkás burger tökéletes választás egy családi/ünnepi ebédhez vagy baráti összejövetelhez. A főtt sonka és a tojássaláta kombinációja örök kedvenc, a friss ...

Nosalty

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!