Mini hamburger tejszínes-gombás mártással
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
A buci tésztájához (8 db mini buci)
-
44g kenyérliszt bl80158 kcal
-
1g élesztő1 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
13g tej7 kcal
-
13g joghurt8 kcal
-
4g vaj27 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
1g só0 kcal
-
2g szezámmag10 kcal
A töltelékhez
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
3g olívaolaj27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
21g fejessaláta2 kcal
-
8g medvehagyma12 kcal
A mártáshoz
-
50g csiperkegomba11 kcal
-
25g cukkini4 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
13g fehérbor10 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
15 kcal
-
19g főzőtejszín25 kcal
-
2g olívaolaj13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
A buci tésztájához (8 db mini buci)
-
350g kenyérliszt bl801264 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
4g só0 kcal
-
14g szezámmag80 kcal
A töltelékhez
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
12g kakukkfű12 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
165g fejessaláta16 kcal
-
65g medvehagyma92 kcal
A mártáshoz
-
400g csiperkegomba85 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
368g újhagyma71 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
116 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
A buci tésztájához (8 db mini buci)
-
13.1g kenyérliszt bl8047 kcal
-
0.4g élesztő0 kcal
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
3.8g tej2 kcal
-
3.8g joghurt2 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.5g szezámmag3 kcal
A töltelékhez
-
16.9g csirkemellfilé20 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.5g kakukkfű0 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
6.2g fejessaláta1 kcal
-
2.4g medvehagyma3 kcal
A mártáshoz
-
15g csiperkegomba3 kcal
-
7.5g cukkini1 kcal
-
13.8g újhagyma3 kcal
-
3.8g fehérbor3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.7g szárított paradicsom4 kcal
-
5.6g főzőtejszín7 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.5 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 858.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 332 mg
-
Nátrium 265 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 202.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 585 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2582 micro
-
Lut-zea 1176 micro
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 196.1 g
Zsír
-
Összesen 122.7 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 893 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6868.7 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 329 mg
-
Kálcium 1156 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 561 mg
-
Foszfor 2654 mg
-
Nátrium 2118 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 378.5 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1620.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 951 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 150 mg
-
D vitamin: 124 micro
-
K vitamin: 638 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 700 micro
-
Kolin: 967 mg
-
Retinol - A vitamin: 560 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 4681 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 20656 micro
-
Lut-zea 9406 micro
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 176 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 775 micro
-
Lut-zea 353 micro
Hozzávalók
A buci tésztájához (8 db mini buci)
A töltelékhez
-
2 db csirkemellfilé
-
3 gerezd fokhagyma
-
4 szál kakukkfű
-
3 ek olívaolaj
-
0.5 közepes fej fejessaláta
-
1 csokor medvehagyma
A mártáshoz
-
1 közepes db cukkini
-
4 db újhagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
5 db szárított paradicsom
-
1.5 dl főzőtejszín
-
1.5 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A buci tésztájához (8 db mini buci)
- Az élesztőt, egy deci langyos tejben, csipet cukorral felfuttatjuk.
- A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuka tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a joghurtot, cukrot és a sót. Összegyúrjukközepesen lágy tésztává, ekkor hozzáadjukaz olvasztott vajat, és jól kidolgozzuk hólyagosra a tésztát.
- Lisztezett deszkán a tállal leborítva 30 percig kelesztjük.
- Mikor megkelt, 8 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket formás kis bucikká kerekítjük. Mindet egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd tiszta ruhával letakarva újabb 30 percig kelesztjük.
- Miután a bucik szépen megkeltek, a tetejüket megkenjüktojássárgájával, és megszórjukszezámmaggal. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt, szép barnára sütjükőket. Majd rácson hagyjukkihűlni.
- A csirkemelleket megmossuk, majd papírtörlővel szárazra törölveszeletekre vágjuk. Fűszerezzük kakukkfűvel, reszelt fokhagymával, sóval, borssal. Majd az olívaolajon mindkét felén hirtelen megsütjük, majd pár perc alatt, fedő alatt puhára pároljuk. Miután megpuhult, kissé lepirítjuk.
- Az újhagymát, gombát és a cukkinit megtisztítva felszeleteljük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, rátesszüka szeletelt gombát, és megpirítjuk, hozzáadjuka cukkinit, az újhagymát, a fokhagymát, és a két-három darabra vágott aszalt paradicsomot, megsózzuk, megborsozzuk.
- Mikor elpárolgott alóla a folyadék, és kellően megpirultak a zöldségek, felöntjüka borral, kevés ideig így főzzük, majd a tejszínnel sűrítjük.
- Az összeállításnál a bucikat kettévágjuk, mindegyikbe egy-egy, alaposan megmosott és leszárított fejessaláta levelet ültetünk, rátesszüka csirkemell szeletet, majd erre halmozzuka gombás szószt, és a tetejére friss medvehagyma csíkokat szórunk, és az egészet betakarjuka buci tetejével.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 157
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8322
- Feltöltés dátuma: 2012. június 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
A Patricius Borház borhoz, borral készült borfalat versenyére készítettem ezeket a finom mini hamburgereket. A feladat az volt, hogy a borház 2009-es száraz, sárga muskotályához találjak ki egy "finger food"-ot, azaz egy olyan ételt, amit egy piknik alkalmával, mindennemű rákészülés nélkül, értsd ez alatt, hogy nem kell hozzá, komolyabb tálalás, evőeszköz, stb. elfogyaszthatunk, jóízűen, egy pléden ücsörögve, egy szőlőskertben, a természet lágy ölén. :-) Tehát a 2009-es évjáratú sárga muskotályhoz ezt az igazi, szabadban, könnyen és egyszerűen fogyasztható mini hamburgert készítettem, ami ha kívülről nagyon egyszerűnek tűnik is, de az ízei elég különlegesek, a száraz muskotály friss gyümölcsössége nagyon jól harmonizál a gombával, fokhagymával, kakukkfűvel és a csirkével. Mivel feltétel volt a szezonális hozzávaló is, én a tavaszi friss újhagymával, fejessalátával és medvehagymával párosítottam, ami nagyon jó választás volt, mert így együtt lett egész ez a különleges hamburger.