r
Nosalty Logó

Mini hamburger tejszínes-gombás mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mini hamburger tejszínes-gombás mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A buci tésztájához (8 db mini buci)

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 433 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A buci tésztájához (8 db mini buci)

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 3436 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A buci tésztájához (8 db mini buci)

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 125 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    858.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    585 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2582 micro
  • Lut-zea
    1176 micro
Összesen 433 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.1 g

Zsír

  • Összesen
    122.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6868.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    1156 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    2654 mg
  • Nátrium
    2118 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.5 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1620.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    951 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    638 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    700 micro
  • Kolin:
    967 mg
  • Retinol - A vitamin:
    560 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    4681 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    20656 micro
  • Lut-zea
    9406 micro
Összesen 3436 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    775 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

A buci tésztájához (8 db mini buci)

A töltelékhez

A mártáshoz

Elkészítés

A buci tésztájához (8 db mini buci)

  1. Az élesztőt, egy deci langyos tejben, csipet cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuka tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a joghurtot, cukrot és a sót. Összegyúrjukközepesen lágy tésztává, ekkor hozzáadjukaz olvasztott vajat, és jól kidolgozzuk hólyagosra a tésztát.
  3. Lisztezett deszkán a tállal leborítva 30 percig kelesztjük.
  4. Mikor megkelt, 8 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket formás kis bucikká kerekítjük. Mindet egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd tiszta ruhával letakarva újabb 30 percig kelesztjük.
  5. Miután a bucik szépen megkeltek, a tetejüket megkenjüktojássárgájával, és megszórjukszezámmaggal. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt, szép barnára sütjükőket. Majd rácson hagyjukkihűlni.
  6. A csirkemelleket megmossuk, majd papírtörlővel szárazra törölveszeletekre vágjuk. Fűszerezzük kakukkfűvel, reszelt fokhagymával, sóval, borssal. Majd az olívaolajon mindkét felén hirtelen megsütjük, majd pár perc alatt, fedő alatt puhára pároljuk. Miután megpuhult, kissé lepirítjuk.
  7. Az újhagymát, gombát és a cukkinit megtisztítva felszeleteljük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, rátesszüka szeletelt gombát, és megpirítjuk, hozzáadjuka cukkinit, az újhagymát, a fokhagymát, és a két-három darabra vágott aszalt paradicsomot, megsózzuk, megborsozzuk.
  8. Mikor elpárolgott alóla a folyadék, és kellően megpirultak a zöldségek, felöntjüka borral, kevés ideig így főzzük, majd a tejszínnel sűrítjük.
  9. Az összeállításnál a bucikat kettévágjuk, mindegyikbe egy-egy, alaposan megmosott és leszárított fejessaláta levelet ültetünk, rátesszüka csirkemell szeletet, majd erre halmozzuka gombás szószt, és a tetejére friss medvehagyma csíkokat szórunk, és az egészet betakarjuka buci tetejével.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8322
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Patricius Borház borhoz, borral készült borfalat versenyére készítettem ezeket a finom mini hamburgereket. A feladat az volt, hogy a borház 2009-es száraz, sárga muskotályához találjak ki egy "finger food"-ot, azaz egy olyan ételt, amit egy piknik alkalmával, mindennemű rákészülés nélkül, értsd ez alatt, hogy nem kell hozzá, komolyabb tálalás, evőeszköz, stb. elfogyaszthatunk, jóízűen, egy pléden ücsörögve, egy szőlőskertben, a természet lágy ölén. :-) Tehát a 2009-es évjáratú sárga muskotályhoz ezt az igazi, szabadban, könnyen és egyszerűen fogyasztható mini hamburgert készítettem, ami ha kívülről nagyon egyszerűnek tűnik is, de az ízei elég különlegesek, a száraz muskotály friss gyümölcsössége nagyon jól harmonizál a gombával, fokhagymával, kakukkfűvel és a csirkével. Mivel feltétel volt a szezonális hozzávaló is, én a tavaszi friss újhagymával, fejessalátával és medvehagymával párosítottam, ami nagyon jó választás volt, mert így együtt lett egész ez a különleges hamburger.

Hozzávalók

A buci tésztájához (8 db mini buci)

A töltelékhez

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...