Minestrone leves Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
25g császárszalonna98 kcal
-
10g olívaolaj88 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
29 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
25g póréhagyma7 kcal
-
50g gomba11 kcal
-
38g cukkini6 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
375g alaplé26 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
25g tészta93 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
Összesen
475
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
100g császárszalonna393 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
140g sűrített paradicsom115 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
200g gomba43 kcal
-
150g cukkini24 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
1500g alaplé105 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
100g tészta371 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
1900
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
3.4g császárszalonna13 kcal
-
1.4g olívaolaj12 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
4.7g sűrített paradicsom4 kcal
-
8.1g sárgarépa3 kcal
-
6.1g fehérrépa4 kcal
-
3.4g póréhagyma1 kcal
-
6.8g gomba1 kcal
-
5.1g cukkini1 kcal
-
1.5g petrezselyem1 kcal
-
50.8g alaplé4 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
3.4g tészta13 kcal
-
1.7g parmezán sajt7 kcal
Összesen
66
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2294.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 327 mg
-
Nátrium 1613 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 239 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 561 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 217 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 1867 micro
-
β-karotin 5469 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10068 micro
-
Lut-zea 1734 micro
Összesen
475
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 65.9 g
Zsír
-
Összesen 94.5 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9177.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 955 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 306 mg
-
Foszfor 1308 mg
-
Nátrium 6451 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 182.7 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 956.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2245 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 174 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 869 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 580 micro
-
Kolin: 209 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 7467 micro
-
β-karotin 21878 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 40272 micro
-
Lut-zea 6937 micro
Összesen
1900
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 219 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 253 micro
-
β-karotin 742 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1365 micro
-
Lut-zea 235 micro
Összesen
66
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg császárszalonna
-
5 ek olívaolaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
140 g sűrített paradicsom
-
3 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
0.5 db póréhagyma
-
20 dkg gomba
-
15 dkg cukkini
-
1 csokor petrezselyem
-
bazsalikom ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
5 dkg parmezán sajt
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk, a cukkinit és a póréhagymát karikára, a gombát szeletekre, a sárga és fehérrépát pedig csíkokra vágjuk. (Tehetünk a levesbe bármilyen más zöldséget is pl. karalábét, kelbimbót, zellert, fejtett babot.) Összesen kb. 80 dkg vegyes zöldségre lesz szükségünk.
- Az apró darabokra vágott szalonnát - egy nagy fazékban - sütni kezdjük az olajon, majd rászórjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, összepároljuk. Ha minden üveges, elkeverjük benne a paradicsompürét, kicsit dinszteljük.
- Felöntjük az alaplével vagy a leveskockás vízzel, és hozzáadjuk először a répákat, majd kb. 15 perc múlva a maradék zöldséget is. Hozzáadjuk a fűszereket: só, bors, ételízesítő, bazsalikom, oregánó, majoranna. (Friss bazsalikom még jobb ízt adhat neki.)
- A levest fedő alatt, kis lángon készre főzzük. Közben kifőzzük a tésztát, lereszeljük a sajtot. Tésztából apró szemű fajtát (penne, fusilli, pipette, farfalle) használjunk, sajtból kizárólag a parmezánt javasoljuk.
- Amikor megpuhultak a zöldségek, annyi tésztát teszünk a leveshez, hogy kellő sűrűségű legyen. A levest apróra vágott friss petrezselyemzölddel és parmezánnal megszórva tálaljuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11161
- Feltöltés dátuma: 2014. július 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
Finom zöldségleves, és a parmezán hozzá felteszi a koronát!!!