r
Nosalty Logó

Milánói spagetti ahogy Anyanyul készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jutka41
Milánói spagetti ahogy Anyanyul készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1776 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 7098 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.2 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4273 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1117 mg
  • Nátrium
    2032 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    475 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    844 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    26038 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 1776 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    396.6 g

Zsír

  • Összesen
    324.6 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    870 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17091.9 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    670 mg
  • Kálcium
    2970 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    770 mg
  • Foszfor
    4467 mg
  • Nátrium
    8129 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    639 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    976.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1565 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    192 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    99 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1902 micro
  • Kolin:
    734 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1282 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    3376 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    104154 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 7098 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3983 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 271 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk a húst, majd ledaráljuk.
  2. Összevágjuk a vöröshagymát, majd kicsit megdinszteljük.
  3. Belerakjuk a húst, amíg kifehéredik, addig keverjük /kicsit sütjük/.
  4. Beletesszük a kolbászt kis kockára vágva, kevés vizzet öntünk alá, beletesszük a fűszereket.
  5. Amikor már jó a hús, akkor rakjuk bele a kockára vágott párizsit.
  6. Ha lefőtte az összes vizet, akkor beleöntjük a sűrítettparadicsomot meg a ketchupot. Így pár percig rottyogtatjuk még.
  7. Aki kicsit édesebben szereti, pici cukrot lehet bele rakni.
  8. Kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük.
  9. Jénaiba vagy tepsibe beleöntjük a tésztát és rá a húst.
  10. Összekeverjük, reszelünk rá sajtot, és sütjük kb.15-20 percig.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 214
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 40891
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Jutka41 14 recept

Az én lányaim nagyon szeretik. A fűszerezése variálható, ki mennyire szereti a fűszeres ételeket. Lehet bele még gombát is rakni. Aki nem szereti paradicsomosan, az kihagyhatja belőle a ketchupot. Mi, amikor kitálalom, még szoktunk rakni rá ketchupot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...