r
Nosalty Logó

Milánói - ahogy Bree készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Milánói - ahogy Bree készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 752 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4512 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1330.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11096 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 752 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    302.5 g

Zsír

  • Összesen
    162 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7980.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    593 mg
  • Kálcium
    781 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    619 mg
  • Foszfor
    3548 mg
  • Nátrium
    2374 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1251.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1300 micro
  • Kolin:
    731 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    2062 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    66575 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 4512 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2955 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kiklopfoljuk, és kisebb csíkokra vágjuk, majd fűszerezzük.
  2. A hagymát kis olajon megdinszteljük, rárakjuk a felszeletelt bacon szalonnát és a kis darabokra vágott gombát, picit sózzuk, amikor a gomba már majdnem megpuhult, beleöntjük a paradicsomot és a ketchupot, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy mártás jellegű legyen (tehetünk bele cukrot, sót, borsot, ízlés kérdése), és alacsony hőfokon főzzük tovább, amíg a tészta és a hús elkészül.
  3. Kifőzzük a tésztát, de nem kell teljesen megfőzni, akkor jó, ha még egyet roppan.
  4. Addig megsütjük a húst, de nem kell teljesen, éppen csak legyen színe.
  5. Mikor kész a tészta, átforgatjuk abban az olajban, amiben a húst sütöttük. A paradicsomos mártásba teszünk egy nagy marék reszelt sajtot és összekeverjük, egy tepsibe tesszük a tészta felét, rá a mártás fele, és eloszlatjuk rajta a húst, erre a tészta másik fele megy és a paradicsomszósz, a tetejét pedig a maradék sajttal befedjük.
  6. Lefóliázva sütjük, majd ha már kész, a fóliát levéve még sütjük pár percig, hogy a sajt megpiruljon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5628
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőmtől kaptam a receptet, kipróbáltam és nagyon ízlett:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...