r
Nosalty Logó

Mikrós szerecsenfelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
beaTrixy
Mikrós szerecsenfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

Összesen 395 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

Összesen 2360 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

Összesen 230 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 395 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    146.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3258.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    992 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    1024 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.3 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    725 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    693 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    754 micro
Összesen 2360 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéből kemény habot verünk és félretesszük.
  2. A puha margarint a tojások sárgájával, és az egy kanál porcukorral habosra keverjük.
  3. A csokoládét mikróban felolvasztjuk, de elég, ha csak jó puha, nem kell folyósnak lennie.
  4. A vajas masszához hozzákeverjük az olvasztott csokit, a darált mandulát, a zsemlemorzsát, konyakot vagy rumot, és a kakaóport.
  5. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből felvert habot.
  6. 4 vagy 6 db kivajazott, és porcukorral megszórt kis kerámia formába háromnegyedig öntjük (nekem 2,5 dl a kis formám, ezért 4 db lett belőle, de van egy másik, az 1,5 dl-es, abból kijön a hat személyre való adag).
  7. Mikróba tesszük, és lefedés nélkül 750 wattal 3 percig sütjük!
  8. Ha kész, 5 percig állni hagyjuk, addig elkészítjük a vaníliapudingot a 0,5 l tejből. Tányérra borítjuk, és vaníliapudinggal leöntve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1806
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 30.

Ajánló

Ha a mandulát daráljuk (én kávédarálóval szoktam), akkor 1 kk cukor kell hozzá, mert összeáll masszába a darálóban. De ilyenkor figyeljünk rá, hogy a recepthez szánt 1 kanál porcukor akkor szinte már nem is kell bele, mert a mandulához -ehhez a 10 dkg-hoz- darálás közben hozzáadtunk 3 kk cukrot. Én 3 adagra tudtam megdarálni a mandulát! Így az az egy kanál már nem kell hozzá, ami a receptben van, különben nagyon édes lesz, mert így is laktató.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
beaTrixy 4 recept

Egy gyerekkori kedvenc TV-bemondómtól van a recept, nem tudom van-e, aki emlékszik még a Juli-suli főzőműsorra. Kb 18 éves lehettem akkor, mikor ez ment, és mindig nagy lelkesedéssel lestem el a főzés fortélyait tőle, majd megjelent egy könyv is, amit nem hagyhattam ki, és megvásároltam. Ebben a könyvben sok finom, magyaros ételrecept található, amit ebből tanultam meg. Kivételesen, hogy ennek mi köze a szerecsenfelfújthoz, a mai napig nem jöttem rá, mert szerecsendió nem kell bele, ezért sokáig meg sem néztem, hogyan kell készíteni. De mikor beleolvastam, hogy darált mandula? Hm... Imádom a diót, mandulát, mogyorót, az ilyen sütik csak finomak lehetnek. Aki kipróbálja, szerintem nem csalódik benne.

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...