Mikrós szerecsenfelfújt
- 12% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
17g mandula98 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
3g porcukor13 kcal
-
10g csokoládé55 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
4 kcal
-
1g konyak3 kcal
A pudinghoz
- 12% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
100g mandula590 kcal
-
60g margarin430 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
60g csokoládé328 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
23 kcal
-
8g konyak18 kcal
A pudinghoz
- 12% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
9.7g mandula57 kcal
-
5.8g margarin42 kcal
-
16.1g tojás20 kcal
-
1.9g porcukor8 kcal
-
5.8g csokoládé32 kcal
-
2.9g zsemlemorzsa12 kcal
-
2 kcal
-
0.8g konyak2 kcal
A pudinghoz
-
48.6g tej27 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
4.4g vaníliás pudingpor17 kcal
- 12% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 543.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 22.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
- 12% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 63.7 g
Zsír
-
Összesen 146.5 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 545 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3258.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 992 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 439 mg
-
Foszfor 1024 mg
-
Nátrium 717 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 195.3 g
-
Cukor 106 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 136.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 725 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 492 mg
-
Retinol - A vitamin: 693 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 386 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 754 micro
- 12% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
10 dkg mandula
-
6 dkg margarin
-
3 db tojás
-
1 púpozott ek porcukor
-
6 dkg csokoládé
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
A pudinghoz
-
5 dl tej
-
3 ek cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéből kemény habot verünk és félretesszük.
- A puha margarint a tojások sárgájával, és az egy kanál porcukorral habosra keverjük.
- A csokoládét mikróban felolvasztjuk, de elég, ha csak jó puha, nem kell folyósnak lennie.
- A vajas masszához hozzákeverjük az olvasztott csokit, a darált mandulát, a zsemlemorzsát, konyakot vagy rumot, és a kakaóport.
- Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből felvert habot.
- 4 vagy 6 db kivajazott, és porcukorral megszórt kis kerámia formába háromnegyedig öntjük (nekem 2,5 dl a kis formám, ezért 4 db lett belőle, de van egy másik, az 1,5 dl-es, abból kijön a hat személyre való adag).
- Mikróba tesszük, és lefedés nélkül 750 wattal 3 percig sütjük!
- Ha kész, 5 percig állni hagyjuk, addig elkészítjük a vaníliapudingot a 0,5 l tejből. Tányérra borítjuk, és vaníliapudinggal leöntve tálaljuk.
- Sütés ideje: 3 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1807
- Feltöltés dátuma: 2013. június 30.
Ajánló
Ha a mandulát daráljuk (én kávédarálóval szoktam), akkor 1 kk cukor kell hozzá, mert összeáll masszába a darálóban. De ilyenkor figyeljünk rá, hogy a recepthez szánt 1 kanál porcukor akkor szinte már nem is kell bele, mert a mandulához -ehhez a 10 dkg-hoz- darálás közben hozzáadtunk 3 kk cukrot. Én 3 adagra tudtam megdarálni a mandulát! Így az az egy kanál már nem kell hozzá, ami a receptben van, különben nagyon édes lesz, mert így is laktató.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Egy gyerekkori kedvenc TV-bemondómtól van a recept, nem tudom van-e, aki emlékszik még a Juli-suli főzőműsorra. Kb 18 éves lehettem akkor, mikor ez ment, és mindig nagy lelkesedéssel lestem el a főzés fortélyait tőle, majd megjelent egy könyv is, amit nem hagyhattam ki, és megvásároltam. Ebben a könyvben sok finom, magyaros ételrecept található, amit ebből tanultam meg. Kivételesen, hogy ennek mi köze a szerecsenfelfújthoz, a mai napig nem jöttem rá, mert szerecsendió nem kell bele, ezért sokáig meg sem néztem, hogyan kell készíteni. De mikor beleolvastam, hogy darált mandula? Hm... Imádom a diót, mandulát, mogyorót, az ilyen sütik csak finomak lehetnek. Aki kipróbálja, szerintem nem csalódik benne.