r
Nosalty Logó

Mikádó torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsukalman
Mikádó torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez 1

A töltelékhez 2

A mázhoz

Összesen 577 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez 1

A töltelékhez 2

A mázhoz

Összesen 3462 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez 1

A töltelékhez 2

A mázhoz

Összesen 174 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 577 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    201.7 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    923 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3125.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    699 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    501 mg
  • Foszfor
    1313 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.8 g
  • Cukor
    261 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1040.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1566 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1525 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    694 micro
Összesen 3462 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez 1

A töltelékhez 2

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét a vízzel és egy csipet sóval felverjük, egyenként hozzáadjuk a sárgákat, majd a cukrot. A lisztet a kakaóval és a sütőporral összekeverjük, és a habhoz adjuk.
  2. A krémhez (1) a zselatint feloldjuk az almalében, majd felmelegítjük forráspontig. Hagyjuk hűlni. A banánokat hosszában félbevágjuk, majd újra felezzük. A kihűlt tésztára rakjuk, és a majdnem megdermedt almalével leöntjük.
  3. A krémhez (2) a tejszínt felverjük a cukorral, a zselatint kevés vízben melegítve feloldjuk, és óvatosan a habhoz keverjük, a banánra kenjük.
  4. A mázhoz az étcsokoládét a tejszínben felolvasztjuk, a zselatint kevés vízben felolvasztjuk, majd a masszához adjuk, és a torta tetejére simítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14326
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsukalman 2 recept

Egy kedves kolléganőmtől kaptam ezt a receptet egy közös névnapi összejövetel után. Kedvenc tortám egyike, a téli névnapok gyakori vendége. Nem túl édes, a család férfitagjainak igencsak ízlik.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez 1

A töltelékhez 2

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...