r
Nosalty Logó

Mézeskalácskandalló pöfeteg sütivel töltve

Picipiros
Mézeskalácskandalló pöfeteg sütivel töltve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Kandalló

Íróka

Ragasztás és díszítés

1590
Kalória
20.4g
Fehérje
286g
Szénhidrát
41.8g
Zsír
56.6g
Víz
90g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
184.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Kandalló

Íróka

Ragasztás és díszítés

Összesen 1590 kcal
  • 5% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Kandalló

Íróka

Ragasztás és díszítés

Összesen 6356 kcal
  • 5% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Kandalló

Íróka

Ragasztás és díszítés

Összesen 376 kcal
  • 5% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    286 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 1590 kcal
  • 5% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    167.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1705.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    758 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1143.8 g
  • Cukor
    739 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    226.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1385 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 6356 kcal
  • 5% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.6 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 376 kcal

Elkészítés

Kandalló

  1. A mézet a fűszermixel közepes láng felett felhevítjük, levesszük a tűzről, majd belekockázzuk a margarint és hagyjuk benne felolvadni. A tészta többi hozzávalóit összekeverjük, majd folyamatos keverés mellett a mézes keverékhez adagoljuk. Jól átgyúrjuk, két gombócot formázunk belőle és folpackba csomagolva pár órára hűtőbe tesszük.
  2. A pihentetett tésztáinkat ezután lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk és kivágjuk a kandalló részeit: - 2 db 10x16cm (oldalai) - 2 db 28x7cm (teteje és alja) - 1 db 16x30cm (hátulja) - 1 db csillag (fenyő tetejére) - pár darab zokni (kandallóra)
  3. Előmelegített sütőben 170 fokon pár perc alatt aranybarnára sütjük őket és hagyjuk kihűlni.

Íróka

  1. Az írókához a tojásfehérjét felverjük, majd közepes fokozat mellett hozzáadagoljuk a porcukrot és a citromlevet. 4-5 percig magas fokozaton verjük. 1-1 teáscsészényit félreteszünk belőle és egyikbe pár csepp piros, a másikba pár csepp zöld ételfestéket csepegtetünk.
  2. A fehér írókával téglakockákat mintázunk a kandalló oldalaira, tetején pedig elkenjük a maradék írókát. Előtte a csillagunkat még belemártjuk és megforgatjuk szórócukorban, a zoknikat pedig pirosra festjük és hagyjuk őket teljesen megszáradni.
  3. A piros írókából egy vékony fejű ecset vagy kávéskanál segítségével lobogó tüzet festünk a kandalló belsejébe.

Ragasztás és díszítés

  1. A ragasztáshoz a porcukrot felhevítjük, karamellizáljuk. A kandallóhoz a lapok szükséges oldalait belemártjuk a forró cukorba és gyorsan öszenyomjuk őket, amíg megkötnek.
  2. A zöld írókát csillag végű habzsákba töltjük, a télifagyi csúcsát tartva alulról közepéig habcsókocskákat nyomunk rá, feltesszük a kandalló tetejére és telenyomkodjuk a tetejét is. Mielőtt megkötne, szórócukorral meghintjük, hogy díszes legyen és feltesszük a tetejére a csillagot. A maradék karamellt picit megmelegítjük, a zoknik hátuljára teszünk belőle egy keveset és felragasztjuk a kandallóra.
  3. A marcipánból hóembert formázunk, feltesszük őt is a kandalló tetejére, végül az egész kandallónkat szitán keresztül jól megszórjuk porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Mézeskalácscsigák

Mindenki imádja a mézeskalácsot, ezt a szuper fűszeres tésztát azonban akár csigaformában is elkészíthetjük. Így tettünk most mi is, és fűszeres vajkrémmel megkent édes tekercseket ...

Nosalty

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...