r
Nosalty Logó

Mézes-mentás almakrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsó
Mézes-mentás almakrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 337 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1350 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 337 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.7 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    955.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    104 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 1350 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott, kockára vágott almát 1,5 l vízben feltesszük főzni, hozzáadjuk a 1/2 citrom levét, lereszelt héját, mézet, cukrot, fahéjat, szegfűszeget.
  2. Puhára főzzük, de ne főjjön szét (ez kb. 10 perc, az alma fajtájától függően).
  3. Az almakockák 2/3-át egy kevés lével együtt kiszedjük, és a liszttel, mentalevelekkel együtt botmixerrelpürésítjük.
  4. A pürét visszatesszük a levesbe, és állandó keverés mellett összeforraljuk.
  5. Levesszük a tűzről, és a pici sóval simára kevert tejfölt hozzáadjuk.
  6. Már nem főzzük tovább.
  7. Melegen, vagy behűtve, mentalevéllel díszítve tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9441
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Gerzsó 20 recept

Laura unokám reggel telefonált, hogy munka után feljön egy kis "Nagyós" összebújós beszélgetésre. Kérdésemre a szokásos," ne vesződj Nagyi, nem azért megyek" válasz után megegyeztünk az almalevesben. Na, akkor ezt egy kicsit most felturbózom, gondoltam és ez lett belőle. Laura keveset eszik, ehhez képest két jó tányérral megevett belőle, és a maradékot "ugye elvihetem?" Hát persze! Lelkileg, és testileg feltöltve ment el, mint mindig.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...