r
Nosalty Logó

Mézes-marcipános csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézes-marcipános csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 801 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4806 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.8 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 801 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    209.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3290.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    786 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    1406 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    676.9 g
  • Cukor
    472 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1019 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    967 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    619 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    535 micro
Összesen 4806 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 402 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A mézet a cukorral és a vajjal egy lábasban felmelegítjük. A csokit beletördeljük, és felolvasztjuk benne. A tűzről lehúzzuk.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fűszerkeverékkel. A mézhez adjuk. Hozzákeverjük a darált mandulát is. Tésztává gyúrjuk. (Ha kell, még egy kis lisztet tehetünk hozzá, akkor jó, ha mézekalács tészta állagot kapunk). Letakarva szobahőmérsékleten 1-2 órán át pihentetjük.
  3. A marcipánt apróra vágjuk, és a tojással elkeverjük. A mazsolát kinyomkodjuk.
  4. A tésztát lisztezett deszkán 30*40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Rákenjük a tojásos marcipánt. Megszórjuk a mazsolával és a narancshéjjal.
  5. Hosszanti oldala felől felcsavarjuk, fóliába tekerjük, és hűtőben 1 órát pihentetjük.
  6. A sütőt (légkeveréses 160 fok) előmelegítjük. A tésztából 1 cm vastagságú szeleteket vágunk, és tepsire tesszük a csigákat. (Ne érjenek össze, mert egy kicsit megdagadnak!)
  7. Kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5888
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hétvégén vendégeink jöttek, az ő tiszteletükre próbáltam ki ezt a sütit. Nagyon édes ízek kedvelőinek ajánlom. Közvetlenül sütés után túl puhának tűnik, de percek múlva elnyeri a megfelelő állagot. Még melegen, pár perc pihentetés után érdemes sütőlapáttal kiszedni a tepsiből. (Utána sem lehetetlen, csak nehezebb :-))

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...