r
Nosalty Logó

Mézes-marcipános csiga

NS
Mézes-marcipános csiga
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

801
Kalória
13.3g
Fehérje
112.8g
Szénhidrát
34.8g
Zsír
29.2g
Víz
62.9g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
78.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 801 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4806 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.8 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 801 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    209.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3290.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    786 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    1406 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    676.9 g
  • Cukor
    472 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    175.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1019 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    967 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    619 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    535 micro
Összesen 4806 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 402 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A mézet a cukorral és a vajjal egy lábasban felmelegítjük. A csokit beletördeljük, és felolvasztjuk benne. A tűzről lehúzzuk.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fűszerkeverékkel. A mézhez adjuk. Hozzákeverjük a darált mandulát is. Tésztává gyúrjuk. (Ha kell, még egy kis lisztet tehetünk hozzá, akkor jó, ha mézekalács tészta állagot kapunk). Letakarva szobahőmérsékleten 1-2 órán át pihentetjük.
  3. A marcipánt apróra vágjuk, és a tojással elkeverjük. A mazsolát kinyomkodjuk.
  4. A tésztát lisztezett deszkán 30*40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Rákenjük a tojásos marcipánt. Megszórjuk a mazsolával és a narancshéjjal.
  5. Hosszanti oldala felől felcsavarjuk, fóliába tekerjük, és hűtőben 1 órát pihentetjük.
  6. A sütőt (légkeveréses 160 fok) előmelegítjük. A tésztából 1 cm vastagságú szeleteket vágunk, és tepsire tesszük a csigákat. (Ne érjenek össze, mert egy kicsit megdagadnak!)
  7. Kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p

Hétvégén vendégeink jöttek, az ő tiszteletükre próbáltam ki ezt a sütit. Nagyon édes ízek kedvelőinek ajánlom. Közvetlenül sütés után túl puhának tűnik, de percek múlva elnyeri a megfelelő állagot. Még melegen, pár perc pihentetés után érdemes sütőlapáttal kiszedni a tepsiből. (Utána sem lehetetlen, csak nehezebb :-))

Nosalty stories

További receptek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...