r
Nosalty Logó

Mézes kocka Katicától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Mézes kocka Katicától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Bevonás

Összesen 595 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Bevonás

Összesen 5942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Bevonás

Összesen 277 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 595 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.3 g

Zsír

  • Összesen
    305.2 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    932 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3900.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    1186 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1312 mg
  • Nátrium
    777 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    689 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2609 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    258 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2471 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1653 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1334 micro
Összesen 5942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Bevonás

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, és összegyúrjuk. 3 részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk 20x30 cm-esre. Sütőpapírral ellátott sütőlemezre vagy tepsi hátuljára tesszük, és sűrűn megszurkáljuk egy villával őket. 180 C fokra előmelegített sütőben egyenként 10-10 perc alatt világosra sütjük.
  2. Az egyik tésztát megkenjük a kakaós krémmel. Rátesszük a második lapot, és megkenjük a vaníliás krémmel. Ráhelyezzük a harmadik lapot. Egy-két órára a hűtőbe tesszük, hogy összepuhuljon a sütemény.
  3. A tetejét bevonjuk az elkészített csokoládéval, majd ismét a hűtőbe tesszük. Másnap forró vízbe mártott, szárazra törölt, éles késsel tetszés szerinti kockákra vágva szervírozzuk.

Krém

  1. A lisztet, a cukorral, a tojással és egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejjel sűrű pudinggá főzzük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A kihűlt pudingot alaposan kikeverjük, a margarinnal kihabosítjuk, majd kettévesszük. Az egyik felébe a vaníliás cukrokat, a másik felébe a kakaóport keverjük.

Bevonás

  1. A csokoládét vízgőz felett az olajjal felolvasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5410
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még a nagyikámtól tanultam. Egy igazi hétvégi vendégváró sütemény. Gyermekkorunkban rajongtunk érte.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Bevonás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...