r
Nosalty Logó

Mézes háromszög

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie
Mézes háromszög
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 802 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 8013 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 470 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 802 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    149.6 g

Zsír

  • Összesen
    500 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    228 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6000.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1346 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    1314 mg
  • Foszfor
    2908 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    797.6 g
  • Cukor
    428 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2281 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    115 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    679 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2237 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 8013 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 470 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, cipót formázunk belőle, folpack-ba csomagoljuk, fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  3. A tésztát sütőpapíron kinyújtjuk tepsi nagyságúra, betesszük a tepsibe, és világosra sütjük (10-15 perc).
  4. A tejszínt a cukorral, a mézzel és a vajjal elkeverjük, 10 percig rotyogtatva főzzük, amíg borostyánszínű nem lesz.
  5. Belekeverjük a mandulát, majd a masszát a meleg tésztára kenjük.
  6. A sütit még visszatesszük a sütőbe 15-20 percre sülni, majd ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
  7. Éles késsel 4 cm-es négyzetekre szeleteljük, majd átlósan félbevágva őket, háromszögeket kapunk.
  8. Ebből az adagból kb. 70 db süti készült.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35*38
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4634
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept a Fanny konyhából származik, annyi különbséggel, hogy ott még csokit is csurgattak a tetejére.... Én nem éreztem szükségét a további cicomának:) Nekem sajna nem volt elég mandulaforgácsom, így fele-fele arányban forgácsból és egész mandulából készítettem. De csak forgácsból biztosan sokkal szebb lenne, és persze könnyebben szeletelhető is:) Vigyázat: a tészta nagyon szeret morzsálódni...

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...