r
Nosalty Logó

Mézes - csokis szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ferencz Lajosné
Mézes - csokis szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1539 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 9236 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 333 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    78.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.1 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    565 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    532 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 1539 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.5 g

Zsír

  • Összesen
    472.1 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    204 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    128 g
  • Koleszterin
    607 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4635.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1186 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    1471 mg
  • Nátrium
    1199 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1146.5 g
  • Cukor
    573 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3389 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    361 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3195 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2308 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    885 micro
Összesen 9236 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat, a kakaót, a mézet, a porcukrot, a margarint gőz felett habosra kavarjuk, kb. 5 percig.
  2. Ha langyosra hűlt, akkor a mézes keveréket összegyúrjuk 60 dkg liszttel, beletesszük a szódabikarbónát, a tejfölt, amennyit a tészta felvesz. 15 percig pihentetjük.
  3. A tésztát 4 részre osztjuk. Közepes mérető tepsi nagyságúra, vékonyra kinyújtjuk, és egyenként megsütjük a lapokat. 1 lap kb. 12 perc, 180 fokon.
  4. A margarint a porcukorral, a csokoládéaromával habosra kavarjuk.
  5. A pudingporokat a cukorral és a 2 dl tejjel simára keverjük, és 5 dl forrásban levő tejbe öntjük és sűrűre főzzük.
  6. A két krémet összedolgozzuk, és megtöltjük a lapokat.
  7. A tortabevonót az olajjal gőz felett megolvasztjuk, és a tésztára simítjuk.
  8. 1 nap alatt puhul be.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 409
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 40282
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes - csokis szelet
Ferencz Lajosné 9 recept

Családom nagyon szereti a mézes recepteket, és gyakran megsütöm.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...