r
Nosalty Logó

Mexikói lasagne Polett konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Polett
Mexikói lasagne Polett konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 410 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2456 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    786.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 410 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.7 g

Zsír

  • Összesen
    80.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4720.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    517 mg
  • Foszfor
    2363 mg
  • Nátrium
    1249 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    744.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1113 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1294 micro
Összesen 2456 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát és az erős paprikát pici olajon megpirítjuk, majd hozzátesszük a darált hús.
  2. Amikor a hús megpirult, beleöntjük a kukoricát és a babot, sózzuk, borsozzuk. Vízzel felöntjük, hogy szinte ellepje, chilis fűszerkeverékkel ízesítjük.
  3. Amikor egyet rottyant, levesszük a tűzről.
  4. Egy nagy tepsi aljába rakunk egy pici chilis bab szószt, majd erre rápakolunk két tortillát. Majd rétegesen a tepsi tetejéig: tortilla-chilis bab szósz-reszelt sajt.
  5. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Jó étvágyat :)
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5512
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nigella főzős műsorában láttam ezt a receptet, picit átalakítottam, ő nem tett hozzá darált húst. Szerintem így is nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...