r
Nosalty Logó

Mexikói lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Mexikói lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 693 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4166 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1840.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    643 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2006 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    465 micro
Összesen 693 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    310.9 g

Zsír

  • Összesen
    246.9 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1061 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11041.6 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    306 mg
  • Kálcium
    2587 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    3847 mg
  • Nátrium
    3858 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1221.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2353 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    780 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1146 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12037 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2792 micro
Összesen 4166 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    221 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt begyújtjuk, egy tepsit kikenünk 1ek olajjal. A többi olajat felhevítjük egy magas oldalú serpenyőben, közepes lángon. A darált húst kb. 5 percig pirítjuk rajta, néha megkeverve. Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, cukkinit, répát, borsot, chiliport meg az őrölt köményt.
  2. Jól összekeverjük, és 7-8 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Levesszük a tűzről, hozzáöntjük a húslevest, ha szükséges sózzuk.
  3. A kiolajozott tepsibe 2 tortilla lapot rakunk, rárakjuk a hús 1/3-át, meg a reszelt sajt 1/3-át. Így folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak. Berakjuk az előmelegített sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x23x6
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8252
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor nincs időnk a lasagne tésztával vacakolni, akkor ez a recept jól jön. Darált pulykahússal készítem, hogy kicsit egészségesebb legyen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...