r
Nosalty Logó

Mexikói ízvilágú shepherd's pie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Mexikói ízvilágú shepherd's pie
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A krumplipüréhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 581 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A krumplipüréhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2313 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A krumplipüréhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 91 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2731.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    1832 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1324 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4563 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 581 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.3 g

Zsír

  • Összesen
    78.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10927 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1047 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    1940 mg
  • Nátrium
    7327 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1530 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    936 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    268 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    408 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    5294 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18251 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 2313 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    714 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

A krumplipüréhez

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A krumplipüréhez

  1. A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, hideg vízben felrakjuk főni, sózzuk. Amikor puha leszűrjük, hozzáadjuk a krémsajtot meg a tejszínt, és krumplitörővel pépesítjük. Végül beleforgatjuk a snidlinget.
  2. Egy lábasba belerakjuk a húsréteg összes hozzávalóját, összekeverjük, és 10-15 perc alatt sűrűre főzzük.
  3. A zöldségkeveréket kevés vízzel meg csipetnyi sóval puhára pároljuk, majd leöntjük a vizet róla.
  4. Egy kisebb tepsibe belesimítjuk a krumplipüré felét, majd a zöldséget meg a húst. A maradék pürével fedjük be, és szórjuk meg a reszelt sajttal.
  5. Forró sütőbe tolva pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8904
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti shepherd's pie angol, de miért is ne lehetne mexikói is, ha pont ahhoz az ízekhez van kedvünk?

Hozzávalók

A krumplipüréhez

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...