r
Nosalty Logó

Mexikói calzone

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Mexikói calzone
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 861 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3441 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 181 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1915 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    1205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 861 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.3 g

Zsír

  • Összesen
    91.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7660.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1955 mg
  • Nátrium
    4821 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1012.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    570 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1263 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 3441 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2116 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelék elkészítése:
  2. A hagymát olajon lepirítjuk.
  3. A darálthúst a a hagymán jól megpirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a fűszereket és a mexikói zöldségkeveréket,öszefőzzük.
  5. Hűlni hagyjuk.
  6. A tészta elkészítése:
  7. A lisztet a cukorral, sóval elkeverjük.
  8. A vízben az élesztőt felfuttatjuk, és hozzákeverjük az olajat.
  9. Hozzáadjuk a liszthez, összegyúrjuk, fél órát pihentetjük.
  10. 8 részre gombócoljuk.
  11. Egyesével kinyújtjuk négyzet alakúra.
  12. Közepére annyi tölteléket teszünk, ami még megengedi, hogy keresztbe rá tudjuk hajtani a másik felét, és a széleket összenyomjuk.
  13. Zsírpapíros tepsibe tesszük, megkenjük tojásfehérjével, előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4763
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kiválóan alkalmas vacsorának, de akár hidegen szendvics helyett is. Tölteni a tésztát bármivel lehet. Kedvencem még a tejszínes-gombás töltelék vagy a sonkás sajtos, illetve a tonhalas, bár ez utóbbit szaga miatt csak jól szellőztethető házba ajánlom.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...