Mexikói burgonyás bab
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
nyihaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
A burgonyás babhoz
-
100g újkrumpli62 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
100g csemegekukorica86 kcal
-
100g vörösbab337 kcal
-
34g bacon134 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tetejére és a tálaláshoz
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
50g tejföl99 kcal
Összesen
816
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
A burgonyás babhoz
-
200g újkrumpli123 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
200g csemegekukorica172 kcal
-
200g vörösbab674 kcal
-
68g bacon267 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tetejére és a tálaláshoz
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
100g tejföl198 kcal
Összesen
1629
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
A burgonyás babhoz
-
20.3g újkrumpli13 kcal
-
20.3g póréhagyma5 kcal
-
20.3g csemegekukorica17 kcal
-
20.3g vörösbab68 kcal
-
6.9g bacon27 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tetejére és a tálaláshoz
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
10.2g tejföl20 kcal
Összesen
164
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 34 g
Zsír
-
Összesen 32.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1378.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 215 mg
-
Foszfor 650 mg
-
Nátrium 311 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 240.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 479 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 500 micro
-
β-crypt 116 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1489 micro
Összesen
816
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 67.9 g
Zsír
-
Összesen 65.8 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2757.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 346 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 430 mg
-
Foszfor 1301 mg
-
Nátrium 623 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 205 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 480.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 223 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 958 micro
-
Kolin: 257 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1001 micro
-
β-crypt 231 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2978 micro
Összesen
1629
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 48.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 303 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
A burgonyás babhoz
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A tetejére és a tálaláshoz
-
petrezselyem ízlés szerint
-
chili ízlés szerint
-
1 dl tejföl
Elkészítés
A burgonyás babhoz
- A szalonnát falatokra vágjuk, zsírjára sütjük, majd kiszedjük.
- A hagymát karikára vágjuk (ha nem szeretnénk nagyon hagymásra, a szeleteket öblítsük át forró vízzel!) és a bacon visszamaradt zsírjában forgassuk át, pirítsuk meg és szedjük ki.
- Az újburgonyát a visszamaradt zsírban (amihez hozzáadjuk a szükséges olajat) süssük meg. Az eredeti recept nem írja, hogy elő kellene főzni a burgonyát, én szoktam, mert így nagyon hamar pirosra sül a krumpli.) Újburgonya híján mindenképp főzzük elő a krumplit, majd süssük pirosra.
- Ha a kész krumplit olajosnak találjuk, egy papírtörlővel bélelt tálba öntsük át a serpenyőből, majd vissza :)
- Adjuk a krumplihoz a vörösbabot és kukoricát (én a konzervet át szoktam vízzel öblíteni), a hagymát, forgassuk és pirítsuk össze.
- Igény szerint sózzuk, borsozzuk. (sót én csak a krumpli főzővizébe szoktam tenni, mert a sült bacon, sonka, sós!)
- Szedjük tálba, szórjuk meg édesnemes pirospaprikával, aki szereti az erőset, chilivel. A tetejére szórjuk rá a pirított bacont.
- Melegen tálaljuk és fogyasszuk. Tejföllel tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 669
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 59
- Össznézettség: 85169
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 15.
Ajánló
Gyorsan valami finomat és tartalmasat! - féle :) Ha vacsorára fogyasztjuk és már nem vezetünk, akkor egy pohár jó bor kellemes kiegészítője!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
nyihaj
120 recept
2002-es Tina húsvéti különszámában jelent meg a recept, idén sikerült felfedeznem :-D Azóta többször készítettem, a férjemmel nagyon szeretjük! Tartalmas és gyors vacsora. Ízlés szerint variálhatjuk a fűszerezését, ill. bacon mellett nagyon finom a szárított sonka is hozzá (szintén 3-4 vékony szeletnyi). A tetejére a petrezselyemzöld mellett tehetünk apróra vágott metélőhagymát is, esetleg reszelt sajttal is megszórhatjuk. A tejföl elsőre furcsának tűnik mellé, de finom vele! Persze pasiknak, vagy gyerekeknek lehet ketchupot is kínálni mellé. Zöldsalátával is kiegészíthető - igen sokoldalú étel!