r
Nosalty Logó

Mexikói burgonyás bab

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
nyihaj
Mexikói burgonyás bab
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A burgonyás babhoz

A tetejére és a tálaláshoz

Összesen 816 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A burgonyás babhoz

A tetejére és a tálaláshoz

Összesen 1629 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A burgonyás babhoz

A tetejére és a tálaláshoz

Összesen 164 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1378.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    479 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1489 micro
Összesen 816 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    65.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2757.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    430 mg
  • Foszfor
    1301 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    958 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1001 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2978 micro
Összesen 1629 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

A burgonyás babhoz

A tetejére és a tálaláshoz

Elkészítés

A burgonyás babhoz

  1. A szalonnát falatokra vágjuk, zsírjára sütjük, majd kiszedjük.
  2. A hagymát karikára vágjuk (ha nem szeretnénk nagyon hagymásra, a szeleteket öblítsük át forró vízzel!) és a bacon visszamaradt zsírjában forgassuk át, pirítsuk meg és szedjük ki.
  3. Az újburgonyát a visszamaradt zsírban (amihez hozzáadjuk a szükséges olajat) süssük meg. Az eredeti recept nem írja, hogy elő kellene főzni a burgonyát, én szoktam, mert így nagyon hamar pirosra sül a krumpli.) Újburgonya híján mindenképp főzzük elő a krumplit, majd süssük pirosra.
  4. Ha a kész krumplit olajosnak találjuk, egy papírtörlővel bélelt tálba öntsük át a serpenyőből, majd vissza :)
  5. Adjuk a krumplihoz a vörösbabot és kukoricát (én a konzervet át szoktam vízzel öblíteni), a hagymát, forgassuk és pirítsuk össze.
  6. Igény szerint sózzuk, borsozzuk. (sót én csak a krumpli főzővizébe szoktam tenni, mert a sült bacon, sonka, sós!)
  7. Szedjük tálba, szórjuk meg édesnemes pirospaprikával, aki szereti az erőset, chilivel. A tetejére szórjuk rá a pirított bacont.
  8. Melegen tálaljuk és fogyasszuk. Tejföllel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 669
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 84887
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 15.

Ajánló

Gyorsan valami finomat és tartalmasat! - féle :) Ha vacsorára fogyasztjuk és már nem vezetünk, akkor egy pohár jó bor kellemes kiegészítője!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

2002-es Tina húsvéti különszámában jelent meg a recept, idén sikerült felfedeznem :-D Azóta többször készítettem, a férjemmel nagyon szeretjük! Tartalmas és gyors vacsora. Ízlés szerint variálhatjuk a fűszerezését, ill. bacon mellett nagyon finom a szárított sonka is hozzá (szintén 3-4 vékony szeletnyi). A tetejére a petrezselyemzöld mellett tehetünk apróra vágott metélőhagymát is, esetleg reszelt sajttal is megszórhatjuk. A tejföl elsőre furcsának tűnik mellé, de finom vele! Persze pasiknak, vagy gyerekeknek lehet ketchupot is kínálni mellé. Zöldsalátával is kiegészíthető - igen sokoldalú étel!

Hozzávalók

A burgonyás babhoz

A tetejére és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...