r
Nosalty Logó

Méteres süti Bettymami konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bettymami
Méteres süti Bettymami konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 812 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 336 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 812 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    406.6 g
  • Telített zsírsav
    230 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6618.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1739 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    488 mg
  • Foszfor
    2577 mg
  • Nátrium
    1597 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    638.9 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2785 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    804 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2736 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1330 micro
Összesen 6487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Akrém elkészítése:
  2. 3 dl tejet felteszünk melegedni. A pudingport és az ízlés szerinti cukrot a maradék 1 dl tejjel és egy kevés rumaromával csomómentesre kikeverünk.
  3. Majd lassan folyamatos keverés közben hozzáöntjük a forró (de nem lobogó)tejhez,és addig kevergetjük,amíg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről,és időnként megkeverve kihűtjük.
  4. Még langyosan belekeverjük a szobahőmérsékletű vajat, és jól összekeverjük. Hűtőbe tesszük, amíg elkészül a piskóta.
  5. Tészta elkészítése:
  6. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  7. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig jól kikeverjük, majd folyamatos keverés közben hozzáöntjük az olajat, a sütőporral elkevert lisztetés a vizet. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét.
  8. A massza felét egy margarinnal kikent és liszttel meghintett őzgerinc formába öntjük. A massza másik felébe keverjük a kakaóport, amíg szép egyenletes barna színűlesz. Ezt egy másik kikent, megszórt őzgerinc formábaöntjük.
  9. Mindkettőt 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük, ill. tűpróbával ellenőrizzük.(Ha nincs 2 db őzgerinc forma, egymás után is lehet sütni!)
  10. A megsült tésztákat egy konyharuhára borítjuk,és ott hagyjuk kihűlni.
  11. ​Összeállítás:
  12. Ha kihűltek, az "őzgerinc-minta" szerint felszeleteljük. A szeleteket a jól lehűlt krémmel összeragasztjuk, úgy hogy 1 barna, rá a krém, 1 sárga, rá krém...és így tovább, amíg elfogynak a szeletek és a krém. Ha így sorban végig rakjuk, kb. 1 méteres lesz a hossza, ahonnan a neve is ered...:)
  13. Amíg ezeket ragasztgatjuk, közben lehet már a csokit a vajjalvízgőz felett olvasztani, így mire összeáll a süti,megolvad a csoki is.
  14. Leöntjük a sütit felolvasztott csokival, ha túl lefolyna, kicsit simítgatunk még rajta, hogy egyenletesen legyen bevonva mindenhol, majd néhány órára hűtőbe tesszük.
  15. Végül ferdén szeletelve kínáljuk, úgy,hogy minden szeletben szépen látszódjon, és jusson mindkét tésztából és a krémből is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 774
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 158558
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Méteres süti Bettymami konyhájából
Bettymami 24 recept

Azt hiszem bátran sorolhatjuk gyermekkorunk édes emlékei közé...:) Nem kérdés, időigényes egy süti, de időnként azért mégis érdemes elkészíteni, mert nagyon-nagyon finom, és bőséges a mennyiség is, ami lesz belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...