Méteres süti Bettymami konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bettymami
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
34g tojás43 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
27 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g víz0 kcal
-
6 kcal
A krémhez
A tetejére
-
25g tortabevonó137 kcal
-
13g vaj90 kcal
Összesen
812
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
240g cukor929 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
240g finomliszt874 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
46 kcal
A krémhez
-
45g puncs pudingpor171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
250g vaj1793 kcal
A tetejére
-
200g tortabevonó1092 kcal
-
100g vaj717 kcal
Összesen
6487
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
14.3g tojás18 kcal
-
12.5g cukor48 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
12.5g finomliszt45 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.2g víz0 kcal
-
2 kcal
A krémhez
-
2.3g puncs pudingpor9 kcal
-
20.8g tej12 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
13g vaj93 kcal
A tetejére
-
10.4g tortabevonó57 kcal
-
5.2g vaj37 kcal
Összesen
336
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 50.8 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 209 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 827.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 217 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 322 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.9 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 47 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 348 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 342 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
812
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84 g
Zsír
-
Összesen 406.6 g
-
Telített zsírsav 230 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 122 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 1669 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6618.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 1739 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 488 mg
-
Foszfor 2577 mg
-
Nátrium 1597 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 638.9 g
-
Cukor 373 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 376.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2785 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 193 micro
-
Kolin: 804 mg
-
Retinol - A vitamin: 2736 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 605 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1330 micro
Összesen
6487
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 343.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
336
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojás
-
24 dkg cukor
-
3 ek napraforgó olaj
-
24 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
1 dl víz
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
A tetejére
-
20 dkg tortabevonó
-
10 dkg vaj
Elkészítés
A tésztához
- Akrém elkészítése:
- 3 dl tejet felteszünk melegedni. A pudingport és az ízlés szerinti cukrot a maradék 1 dl tejjel és egy kevés rumaromával csomómentesre kikeverünk.
- Majd lassan folyamatos keverés közben hozzáöntjük a forró (de nem lobogó)tejhez,és addig kevergetjük,amíg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről,és időnként megkeverve kihűtjük.
- Még langyosan belekeverjük a szobahőmérsékletű vajat, és jól összekeverjük. Hűtőbe tesszük, amíg elkészül a piskóta.
- Tészta elkészítése:
- A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.
- A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig jól kikeverjük, majd folyamatos keverés közben hozzáöntjük az olajat, a sütőporral elkevert lisztetés a vizet. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét.
- A massza felét egy margarinnal kikent és liszttel meghintett őzgerinc formába öntjük. A massza másik felébe keverjük a kakaóport, amíg szép egyenletes barna színűlesz. Ezt egy másik kikent, megszórt őzgerinc formábaöntjük.
- Mindkettőt 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük, ill. tűpróbával ellenőrizzük.(Ha nincs 2 db őzgerinc forma, egymás után is lehet sütni!)
- A megsült tésztákat egy konyharuhára borítjuk,és ott hagyjuk kihűlni.
- Összeállítás:
- Ha kihűltek, az "őzgerinc-minta" szerint felszeleteljük. A szeleteket a jól lehűlt krémmel összeragasztjuk, úgy hogy 1 barna, rá a krém, 1 sárga, rá krém...és így tovább, amíg elfogynak a szeletek és a krém. Ha így sorban végig rakjuk, kb. 1 méteres lesz a hossza, ahonnan a neve is ered...:)
- Amíg ezeket ragasztgatjuk, közben lehet már a csokit a vajjalvízgőz felett olvasztani, így mire összeáll a süti,megolvad a csoki is.
- Leöntjük a sütit felolvasztott csokival, ha túl lefolyna, kicsit simítgatunk még rajta, hogy egyenletesen legyen bevonva mindenhol, majd néhány órára hűtőbe tesszük.
- Végül ferdén szeletelve kínáljuk, úgy,hogy minden szeletben szépen látszódjon, és jusson mindkét tésztából és a krémből is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 774
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 66
- Össznézettség: 158667
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Bettymami
24 recept
Azt hiszem bátran sorolhatjuk gyermekkorunk édes emlékei közé...:) Nem kérdés, időigényes egy süti, de időnként azért mégis érdemes elkészíteni, mert nagyon-nagyon finom, és bőséges a mennyiség is, ami lesz belőle.