r
Nosalty Logó

Méteres kalács szelet házi krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Méteres kalács szelet házi krémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Házi puncskrém

Csokimáz

Süti összeállítása

Összesen 620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Házi puncskrém

Csokimáz

Süti összeállítása

Összesen 7402 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Házi puncskrém

Csokimáz

Süti összeállítása

Összesen 284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    136.4 g

Zsír

  • Összesen
    380.1 g
  • Telített zsírsav
    214 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    3457 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5089.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    1085 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    2037 mg
  • Nátrium
    1325 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    758.5 g
  • Cukor
    508 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    790.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3557 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    595 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    2234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3510 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    566 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3710 micro
Összesen 7402 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Házi puncskrém

Csokimáz

Süti összeállítása

Elkészítés

Piskóta

  1. Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 15 dkg cukorral kemény habbá verjük (a cukrot lassan adagoljuk a fehérjéhez).
  2. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, majd lassan, óvatosan beleforgatjuk a felvert cukros tojásfehérjét. Keverésben közben lassan beleszitáljuk a masszába a lisztet is.
  3. Ezután elfelezzük a tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tészta picivel több, mint felét. Enyhe gőz mellett 170°-on kb. 20 perc alatt megsütjük a világos piskótát, melyet kihűlés után félbevágunk.
  4. A maradék tésztába óvatosan beleszitáljuk és elkeverem a kakaóport, majd őt is az előbbiek szerint kisütjük, hagyjuk kihűlni, végül félbevágjuk.
  5. Közben elkészítjük a puncskrémet.

Házi puncskrém

  1. Előző este többször átmossuk a mazsolát, majd befőttesüvegbe tesszük, és 1 dl rumba beáztatjuk.
  2. Másnap felteszünk forrni 3 dl tejet (pici vaníliával is ízesíthetjük). Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a keményítőt, a színezéket, és a maradék tejjel teljesen simára, csomómentesre keverjük.
  4. Amikor forr a tej, lehúzzuk a tűzről, és belecsorgatjuk a tojássárgájás masszát állandó keverés közben, majd átforraljuk. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot (ügyeljünk, hogy ne törjük össze), és hagyjuk még egy picit rottyanni.
  5. Végül óvatosan elkeverjük benne a megduzzadt mazsolaszemeket (az alatta lévő rumot is), majd a tűzről lehúzzuk, és hagyjuk kihűlni.
  6. A vajat habosra keverjük, majd a kihűlt krémbe keverjük, és hűtőbe tesszük dermedni.

Csokimáz

  1. Vízfürdőn felolvasztjuk a vajat az összetördelt csokidarabokkal. (Ezt érdemes a sütemény néhány órai dermesztése után készíteni.)

Süti összeállítása

  1. Egy nagy tálcára helyezzük az 1. csokis piskótalapot, ecset segítségével a maradék 1 dl rum egy részével átnedvesítjük, majd rásimítjuk a megdermedt krém 1/3 részét.
  2. Ráhelyezünk egy világos piskótalapot, melyet szintén átecsetelünk pici rummal, és a maradék krém felét rásimítjuk.
  3. Utána ismét csokis piskótalap kerül rá, pici rummal és a maradék krémmel.
  4. Végül az utolsó, világos színű lappal befedjük, és folpackkal fedve hűtőbe tesszük néhány órára.
  5. Ezután a piskótára simítjuk a csokimázat, és felszeletelés előtt néhány órára hűtőbe helyezzük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 8593
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 27.

Ajánló

Ha kevésbé intenzív rumos ízt szeretnénk, akkor nem szükséges megkenni a lapokat rummal, viszont a krémből ne spóroljuk ki!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Méteres kalács szelet házi krémmel
Pancsika 101 recept

Sokáig keresgéltem a neten a méteres kalács receptjét, de mindenhol csak sütőporral lazított piskótát, margarinnal és bolti pudinggal készült recepteket találtam. Így azt gondoltam, hogy csinálok egy olyan méteres kalácsot, amely nem a hagyományos őzgerincformában készül, hanem a praktikusabb tepsiformában, és mellőzöm a bolti puncspudingot (elnézést a gyártóktól!), mert sokkal finomabb a házi puncskrémmel...és ha puncs, akkor az nincs mazsola nélkül. :) Még egy változtatás, hogy kicsit gyorsabb legyen a tésztakészítés: a 2 színű piskóta tésztát egyszerre készítem, csak a végén teszem bele a kakaóport a tészta kisebb részébe.

Hozzávalók

Piskóta

Házi puncskrém

Csokimáz

Süti összeállítása

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...