Méteres kalács szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évusss
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
A fehér piskótához
-
21g tojás26 kcal
-
23g cukor87 kcal
-
10g napraforgó olaj85 kcal
-
11g víz0 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A barna piskótához
-
21g tojás26 kcal
-
23g cukor87 kcal
-
10g napraforgó olaj85 kcal
-
15g víz0 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
9 kcal
A krémhez
-
21 kcal
-
21 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
100g tej56 kcal
-
1g mandulaaroma0 kcal
-
31g margarin224 kcal
-
4g porcukor14 kcal
A tetejére
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
9 kcal
Összesen
1013
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
A fehér piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
77g napraforgó olaj676 kcal
-
90g víz0 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
9g sütőpor5 kcal
A barna piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
77g napraforgó olaj676 kcal
-
120g víz0 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
9g sütőpor5 kcal
-
68 kcal
A krémhez
-
45g epres pudingpor171 kcal
-
171 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
800g tej448 kcal
-
10g mandulaaroma0 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
28g porcukor108 kcal
A tetejére
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
71 kcal
Összesen
8090
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
A fehér piskótához
-
5.9g tojás7 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
2.7g napraforgó olaj24 kcal
-
3.2g víz0 kcal
-
6.4g finomliszt23 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A barna piskótához
-
5.9g tojás7 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
2.7g napraforgó olaj24 kcal
-
4.3g víz0 kcal
-
6.4g finomliszt23 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor2 kcal
A krémhez
-
1.6g epres pudingpor6 kcal
-
1.6g vaníliás pudingpor6 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
28.5g tej16 kcal
-
0.4g mandulaaroma0 kcal
-
8.9g margarin64 kcal
-
1g porcukor4 kcal
A tetejére
-
3.6g étcsokoládé19 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
286
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 55.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1095 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 321 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 400 mg
-
Nátrium 287 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.4 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 65.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 314 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 298 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 194 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 196 micro
Összesen
1013
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109.1 g
Zsír
-
Összesen 445.4 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 193 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 128 g
-
Koleszterin 1088 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8760.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 224 mg
-
Kálcium 2569 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 429 mg
-
Foszfor 3199 mg
-
Nátrium 2297 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 923.5 g
-
Cukor 530 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 525.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2514 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 92 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 252 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 242 micro
-
Kolin: 926 mg
-
Retinol - A vitamin: 2385 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1551 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1568 micro
Összesen
8090
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
286
kcal
Hozzávalók
A fehér piskótához
-
3 db tojás
-
18 dkg cukor
-
0.9 dl napraforgó olaj
-
0.9 dl víz
-
18 dkg finomliszt
-
0.8 csomag sütőpor
A barna piskótához
-
3 db tojás
-
18 dkg cukor
-
0.9 dl napraforgó olaj
-
1.2 dl víz
-
18 dkg finomliszt
-
0.8 csomag sütőpor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
1 csomag epres pudingpor
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
6 ek cukor
-
8 dl tej
-
10 ml mandulaaroma
-
25 dkg margarin
-
4 ek porcukor
A tetejére
-
10 dkg étcsokoládé
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A fehér piskótához
- A fehér tésztához a tojásfehérjét felverjük.A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, vizet. A sütőport a liszttel elkeverjük, és a tojássárgás masszához adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a habbá vert fehérjét is. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és megsütjük.
- A barna tésztához a tojásfehérjét felverjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, vizet és a kakaóport. A sütőport a liszttel elkeverjük, és a masszához adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a habbá vert fehérjét is. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és megsütjük.
- Míg sülnek a piskóták, elkészítjük a krémeket. A két pudingport a cukor és a tej felével sűrűre főzzük. A puha margarint kikeverjük a porcukorral, elfelezzük, és a kihűlt krémekbe alaposan belekeverjük.
- A kihűlt piskótákat kettévágjuk. Egy tálcára fektetjük az egyik fehér lapot, rákenjük a rózsaszín krém felét, majd ráfektetünk egy barna lapot. Erre kerül a zöld krém, majd rá a második barna lap, majd a rózsaszín krém másik fele. Végül rátesszük a másik fehér lapot. Egy nagy deszkát teszünk a sütemény tetejére, és valami nehezéket teszünk rá, így hagyjuk 1 órát.
- A csokit vízgőz felett az olajjal megolvasztjuk, és a sütemény tetejére simítjuk.
- 1 éjszakát állni hagyjuk a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.
- Jó étvágyat hozzá! :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 15x25
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 119
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 69
- Össznézettség: 32461
- Feltöltés dátuma: 2013. április 06.
Ajánló
A krémhez a puding ízlés szerint változtatható, illetve más aromával is készíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évusss
5 recept
Húsvétra méteres kalácsot terveztem sütni, azonban rá kellett jönnöm, hogy ez őzgerinc forma nélkül nem megvalósítható. Így jött az ötlet, hogy elkészítem "szelet" formában, hiszen az ízek ugyanolyanok, csak a külső más. Szerintem így is mutatós, és sokkal egyszerűbb elkészíteni. Tetszés szerint nagyobb tepsiben is süthető, így nem lesz ennyire magas.