Méteres kalács, ahogy mi szeretjük
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
szandika0201
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 30% Zsír
Piskóta
-
46g tojás58 kcal
-
10g cukor40 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
9 kcal
Vajkrém
Csokoládémáz
-
17g csokoládé91 kcal
-
31 kcal
Összeállítás
Összesen
699
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 30% Zsír
Piskóta
-
550g tojás692 kcal
-
125g cukor484 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
103 kcal
Vajkrém
-
45g puncs pudingpor171 kcal
-
350g tej196 kcal
-
250g teavaj1793 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
20g rumaroma0 kcal
Csokoládémáz
-
200g csokoládé1092 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összeállítás
Összesen
8390
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 30% Zsír
Piskóta
-
23.5g tojás30 kcal
-
5.3g cukor21 kcal
-
10.7g finomliszt39 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
10.7g margarin77 kcal
-
1.9g cukrozatlan kakaópor4 kcal
Vajkrém
-
1.9g puncs pudingpor7 kcal
-
15g tej8 kcal
-
10.7g teavaj77 kcal
-
8.5g porcukor33 kcal
-
0.9g rumaroma0 kcal
Csokoládémáz
-
8.5g csokoládé47 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
Összeállítás
Összesen
359
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 47.6 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 662.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 270 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.6 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 40.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 378 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 364 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 213 micro
Összesen
699
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.3 g
Zsír
-
Összesen 571.3 g
-
Telített zsírsav 229 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 214 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 96 g
-
Koleszterin 2354 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7944.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 252 mg
-
Kálcium 1832 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 648 mg
-
Foszfor 3239 mg
-
Nátrium 1912 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 727.5 g
-
Cukor 438 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 487.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4536 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 52 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 272 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 317 micro
-
Kolin: 1532 mg
-
Retinol - A vitamin: 4372 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 1972 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2559 micro
Összesen
8390
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 339.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
359
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
10 db tojás
-
12.5 dkg cukor
-
25 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
25 dkg margarin
-
45 g cukrozatlan kakaópor
Vajkrém
-
1 tasak puncs pudingpor
-
3.5 dl tej
-
25 dkg teavaj
-
20 dkg porcukor
-
20 ml rumaroma
Csokoládémáz
-
20 dkg csokoládé
-
0.5 dl napraforgó olaj
Összeállítás
Elkészítés
Piskóta
- A piskóta hozzávalóinak a feléből (a kakaópor kivételével) először elkészítjük a világos piskótát. A sütőt melegítsük elő 160 fokra. Vajazzunk-lisztezzünk ki egy őzgerincformát.
- A margarint habosítsuk ki a cukor felével, majd egyenként adjuk hozzá a tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet felváltva.
- A cukor másik felével verjük fel kemény habbá a tojásfehérjét.
- Egy kevés tojásfehérjével lazítsuk a margarinos-tojásos-lisztes masszát, majd keverjük bele óvatosan egy fakanál vagy spatula segítségével az egész tojásfehérjét.
- Egyengessük el óvatosan a kivajazott-lisztezett formában.
- Ugyanezeket a folyamatokat ismételjük meg, hogy elkészítsük a barna piskótát. A kakaóport a liszthez keverjük hozzá, és úgy adagoljuk a cukorral kikevert margarinhoz. Tűpróbáig sütjük.
Vajkrém
- Míg sülnek és hűlnek a piskóták, elkészítjük a vajkrém főzött részét. A pudingport és a tejet sűrűsödésig felfőzzük.
- A vajat kihabosítjuk a porcukorral, és kb. kanalanként hozzáadagoljuk a már kihűlt pudingot. Ennél a fázisnál lehet ízlés szerint ízesíteni a rumaromával.
Csokoládémáz
- A csokoládét gőz felett megolvasztjuk. A fazékban ne forrjon a víz, csak gyöngyözzön. Olajjal kicsit hígítjuk, ha szükséges.
Összeállítás
- A kihűlt piskótákat gerezdenként felvágjuk.
- A vajkrémmel összeragasztunk egy világos-egy barna-egy világos piskótát, míg a piskóta el nem fogy.
- A maradék krémmel bevonjuk a süteményt, hidegre tesszük, ha tudjuk.
- Legvégül óvatosan leöntjük a csokoládémázzal, ügyelve arra, hogy mindenhova jusson.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 104
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 38759
- Feltöltés dátuma: 2018. január 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
szandika0201
2 recept
Életemben akkor készítettük először, amikor anyukám terhes volt a húgommal. Azóta minden húsvétkor, karácsonykor és szilveszterkor elengedhetetlen desszert nálunk.