r
Nosalty Logó

Méteres kalács 1.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikkkancs
Méteres kalács 1.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 1933 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 7733 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 298 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    107.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2143.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    613 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    798 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.8 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    596 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 1933 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.2 g

Zsír

  • Összesen
    430.9 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    187 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    122 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8574.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    2453 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    3190 mg
  • Nátrium
    2247 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    843.2 g
  • Cukor
    437 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2515 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    85 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    926 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1556 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1574 micro
Összesen 7733 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokoládémázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját elkeverjük a cukorral, az étolajjal, és a langyos vízzel, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és szódabikarbónát, végül óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert fehérjét is.
  2. A tésztát két részre osztjuk és az egyik felébe keverünk még 2 evőkanál cukrozatlan kakaóport is.
  3. A fehér és a barna tésztákat két margarinnal kikent és liszttel megszórt őzgerincformába öntjük, majd 170 fokon tűpróbáig sütjük.
  4. Ha megsült, kiborítjuk őket egy konyharuhára, és teljesen kihűtjük.
  5. Közben a pudingot felfőzzük a tejjel, ezt is teljesen kihűtjük, majd a margarint elkeverjük a cukorral és a rummal, és lassan adagolva a pudinggal.
  6. A kakaós és a fehér tésztát szeletekre vágjuk, majd felváltva megtöltjük őket a krémmel.
  7. Két őzgerincforma hosszúságú rudat készítünk, és bevonjuk őket csokoládémázzal.
  8. Hűtőbe tesszük pár órára, majd ha a csokoládémáz meghúzott, forró vízbe mártott késsel átlósan felvágjuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 693
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 220254
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 29.

Ajánló

További képek és receptek: http://nikkancs1022.gportal.hu/  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Méteres kalács 1.
Nikkkancs 1 recept

Gyerekkorom nagy kedvence a méteres kalács, ünnepek alatt mindig ezt kértem. Aztán valahogy elfelejtődött a dolog, és egyszer csak beugrott, hogy én úgy ennék megint. Ezért elkészült karácsonyra, és pont olyan finom lett, mint régen :).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokoládémázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...