Mentás túróhabbal töltött palacsinta eperraguval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
Palacsintához
-
41g tojás52 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
0g só0 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
50g tej28 kcal
-
25g ásványvíz0 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
Palacsinta sütéséhez
-
21g napraforgó olaj188 kcal
Töltelékhez
-
63g tehéntúró92 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
9g menta6 kcal
Eperraguhoz
Összesen
1068
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
Palacsintához
-
165g tojás208 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
200g tej112 kcal
-
100g ásványvíz0 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
Palacsinta sütéséhez
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Töltelékhez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
35g menta25 kcal
Eperraguhoz
Összesen
4271
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
Palacsintához
-
8g tojás10 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
0g só0 kcal
-
12.1g finomliszt44 kcal
-
9.7g tej5 kcal
-
4.8g ásványvíz0 kcal
-
1.9g napraforgó olaj17 kcal
Palacsinta sütéséhez
-
4.1g napraforgó olaj36 kcal
Töltelékhez
-
12.1g tehéntúró18 kcal
-
9.7g habtejszín28 kcal
-
4.8g cukor19 kcal
-
1.7g menta1 kcal
Eperraguhoz
Összesen
205
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.8 g
Zsír
-
Összesen 56.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1037.8 g
-
Cink 164 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 215 mg
-
Vas 127 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 325 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.6 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 257.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 224 micro
Összesen
1068
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.1 g
Zsír
-
Összesen 226.3 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 762 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4151 g
-
Cink 655 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 860 mg
-
Vas 510 mg
-
Magnézium 196 mg
-
Foszfor 1301 mg
-
Nátrium 446 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 466.3 g
-
Cukor 257 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1028.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 869 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 56 mg
-
C vitamin: 289 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 295 micro
-
Kolin: 515 mg
-
Retinol - A vitamin: 780 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 898 micro
Összesen
4271
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.9 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
205
kcal
Hozzávalók
Palacsintához
Palacsinta sütéséhez
Töltelékhez
-
25 dkg tehéntúró
-
2 dl habtejszín
-
5 púpozott ek cukor
-
5 szál menta
Eperraguhoz
Elkészítés
Palacsintához
- A szokásos módon összeállítjuk a palacsintatésztát, és pár órára hűtőbe tesszük.
- A tojásokat elkeverjük a cukorral, sóval.
- Hozzáadjuk a lisztet, majd lassanként a tejet, ásványvizet, folyamatos kevergetés mellett.
- Végül beleöntjük az olajat.
Palacsinta sütéséhez
- A palacsintákat kevés olajon vagy vajon készre sütjük.
Töltelékhez
- A túrót villával összetörjük, és ízlés szerint cukrozzuk.
- A (hideg!) tejszínt kemény habbá verjük, és több részletben, óvatosan elkeverjük a túróval.
- A mentát alaposan megmossuk, és vékonyan felcsíkozzuk, majd hozzákeverjük a túrós töltelékhez.
- A tölteléket tálalásig hűtőbe tesszük, és jól behűtjük.
Eperraguhoz
- Az epreket megmossuk, csumájukat eltávolítjuk, és felkockázzuk.
- Kevés vizet öntünk alá, belecsurgatjuk a mézet, és nagy lángon besűrítjük a ragut.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2654
- Feltöltés dátuma: 2014. június 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
A kis gasztronauta
142 recept
Pár éve láttam egy főzőműsorban ezt a kombinációt, és azóta várta, hogy végre eperszezon legyen, és elkészíthessem. Akkor a legfinomabb, amikor a palacsinta még langyos, a túróhab hideg és az öntet forró. Hmmmm... :)