r
Nosalty Logó

Mennyei mignon

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Tubicám
Mennyei mignon
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Öntet

Piskóta

Krém

Máz

694
Kalória
11.9g
Fehérje
69.1g
Szénhidrátok
41.9g
Zsír
57.9g
Víz
243.1g
Koleszterin
3.9g
Rost
53g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Öntet

Piskóta

Krém

Máz

Összesen 694 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Öntet

Piskóta

Krém

Máz

Összesen 8333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Öntet

Piskóta

Krém

Máz

Összesen 328 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 694 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    142.5 g

Zsír

  • Összesen
    502.2 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    208 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    2917 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6331.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    865 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    926 mg
  • Foszfor
    2869 mg
  • Nátrium
    1276 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    829.1 g
  • Cukor
    636 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    694.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4115 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    635 micro
  • K vitamin:
    369 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    2346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3927 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2252 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4067 micro
Összesen 8333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 328 kcal

Elkészítés

Öntet

  1. Teát főzünk, majd a mazsolát rumos teába áztatjuk.

Piskóta

  1. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből a cukor kanalankénti adagolásával kemény habot verünk. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
  2. A tojások sárgáját egyesével, óvatosan keverjük a habhoz. Végül az átszitált lisztet és a kakaóport is beleforgatjuk a tésztába, vigyázva, hogy ne nagyon törjük össze a habot.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és 180 C fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Kifordítjuk a piskótát, és hűlni hagyjuk.
  4. A kihűlt tésztát kis (kb. 2x2 cm-es) kockákra szeleteljük, majd a piskótadarabokat egy tálba tesszük.
  5. Leszűrjük a mazsolát. A rumos teával meglocsoljuk a piskótát.

Krém

  1. Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Beleszitáljuk a lisztet, és csomómentesre keverjük a tejjel. Majd gőz felett, folyamatos keverés közben sűrű krémmé főzzük.
  2. Amikor a keverőkanálról már nyúlósan cseppen a krém, akkor beleolvasztjuk a csokoládét. Levesszük a tűzről, és kihűtjük.
  3. A kihűlt krémhez hozzáadjuk a kihabosított margarint.
  4. A krémet rákanalazzuk a teás, rumos piskótadarabokra, beletesszük a mazsolát, és az egész masszát jól összedolgozzuk (kézzel a legegyszerűbb). Fóliával letakarva egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
  5. Másnap kis kúpocskákat (ez tetszőleges, lehet akár golyókat is készíteni) formázunk a masszából.

Máz

  1. Az étcsokoládét felolvasztjuk a margarinnal, és a mignonok tetejére csorgatjuk. Hagyjuk, hogy a csokimáz megdermedjen.
  2. Mignonpapíron, tálcára sorakoztatva kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30

Élénk gyerekkori emlékkép számomra, hogy nagypapámmal a sarki cukrászdából kismotoron szállítottuk haza a kedvenc édességemet, a hegycsúcs-formájú csokis minyonokat. Azóta több változatban próbáltam megalkotni a mára már bezárt cuki finomságát, és mind közül ez emlékeztet leginkább az eredetire. A recept valójában nagyanyám Mennyei eledel elnevezésű pohárkrémjének megreformált változata, amelynek ötletgazdája nővérem keresztmamija, szóval igazi családi ereklye.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!