r
Nosalty Logó

Mennyei mignon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tubicám
Mennyei mignon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Öntet

Piskóta

Krém

Máz

Összesen 694 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Öntet

Piskóta

Krém

Máz

Összesen 8333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Öntet

Piskóta

Krém

Máz

Összesen 328 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 694 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    142.5 g

Zsír

  • Összesen
    502.2 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    208 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    2917 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6331.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    865 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    926 mg
  • Foszfor
    2869 mg
  • Nátrium
    1276 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    829.1 g
  • Cukor
    636 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    694.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4115 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    635 micro
  • K vitamin:
    369 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    2346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3927 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2252 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4067 micro
Összesen 8333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

Öntet

Piskóta

Krém

Máz

Elkészítés

Öntet

  1. Teát főzünk, majd a mazsolát rumos teába áztatjuk.

Piskóta

  1. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből a cukor kanalankénti adagolásával kemény habot verünk. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
  2. A tojások sárgáját egyesével, óvatosan keverjük a habhoz. Végül az átszitált lisztet és a kakaóport is beleforgatjuk a tésztába, vigyázva, hogy ne nagyon törjük össze a habot.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és 180 C fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Kifordítjuk a piskótát, és hűlni hagyjuk.
  4. A kihűlt tésztát kis (kb. 2x2 cm-es) kockákra szeleteljük, majd a piskótadarabokat egy tálba tesszük.
  5. Leszűrjük a mazsolát. A rumos teával meglocsoljuk a piskótát.

Krém

  1. Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Beleszitáljuk a lisztet, és csomómentesre keverjük a tejjel. Majd gőz felett, folyamatos keverés közben sűrű krémmé főzzük.
  2. Amikor a keverőkanálról már nyúlósan cseppen a krém, akkor beleolvasztjuk a csokoládét. Levesszük a tűzről, és kihűtjük.
  3. A kihűlt krémhez hozzáadjuk a kihabosított margarint.
  4. A krémet rákanalazzuk a teás, rumos piskótadarabokra, beletesszük a mazsolát, és az egész masszát jól összedolgozzuk (kézzel a legegyszerűbb). Fóliával letakarva egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
  5. Másnap kis kúpocskákat (ez tetszőleges, lehet akár golyókat is készíteni) formázunk a masszából.

Máz

  1. Az étcsokoládét felolvasztjuk a margarinnal, és a mignonok tetejére csorgatjuk. Hagyjuk, hogy a csokimáz megdermedjen.
  2. Mignonpapíron, tálcára sorakoztatva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 10722
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 02.

Ajánló

A mazsola el is hagyható a sütiből, ha valaki nem szívleli (én mindig kétfélét készítek, hogy a mazsola-rajongók és ellentáboruk se tiltakozhasson). Könnyen kezelhető a massza, így a formázásnál csak a fantázia szabhat határokat, lehet kísérletezni. A máz készíthető citromosra vagy puncsosra is, úgy is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mennyei mignon
Tubicám 33 recept

Élénk gyerekkori emlékkép számomra, hogy nagypapámmal a sarki cukrászdából kismotoron szállítottuk haza a kedvenc édességemet, a hegycsúcs-formájú csokis minyonokat. Azóta több változatban próbáltam megalkotni a mára már bezárt cuki finomságát, és mind közül ez emlékeztet leginkább az eredetire. A recept valójában nagyanyám Mennyei eledel elnevezésű pohárkrémjének megreformált változata, amelynek ötletgazdája nővérem keresztmamija, szóval igazi családi ereklye.

Hozzávalók

Öntet

Piskóta

Krém

Máz

Címlapról ajánljuk