Fekete tea
Leírás
Egyike a hazánkban, illetve egész Európában fogyasztott legnépszerűbb teáknak. A fekete tea a trópusi, szubtrópusi éghajlatot kedvelő teacserje leveleiből készül. A tealevelek feldolgozása közötti különbség alapján különböztetjük meg a különféle teafajtákat. A fekete tea markáns, aromás ízét az adja, hogy szárítás után a tealevelek egy fermentálásnak nevezett oxidációs folyamaton mennek át. Ennek során ugyan elveszítik antioxidáns anyagaik nagy részét, azonban karakteresebb ízt kapnak. A fekete tea ezért gyakorol kevésbé jótékony hatást a szervezetre, mint például a zöld tea. A fekete teában lévő koffein mértéke nagyobb, mint a kávéban található mennyiség, azonban a teából a szervezetbe jutó koffein lassan, fokozatosan szívódik fel. A teában található teanin elnevezésű aminosav pedig nyugtatja idegeinket. A fekete teát fogyaszthatjuk magában, forrásban lévő vízzel leöntve, ízesíthetjük cukorral, mézzel, citrommal, tejjel, alkohollal, illetve számos különböző fűszerrel. Különböző italok alapanyagaként is felhasználhatjuk.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Száraz helyen.
100g Fekete tea
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok