Mennyei csirkés raguleves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Walaky
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
18g vaj125 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
90g karalábé18 kcal
-
65g zeller23 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
500g víz0 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
5g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g bors1 kcal
-
75g zöldborsó61 kcal
-
20g eperlevél tészta74 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
Összesen
555
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
70g vaj502 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
360g karalábé72 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
18g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
1g bors3 kcal
-
300g zöldborsó243 kcal
-
80g eperlevél tészta297 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
Összesen
2221
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1.7g vaj12 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
12g csirkemellfilé14 kcal
-
3.8g sárgarépa1 kcal
-
2.2g fehérrépa1 kcal
-
8.6g karalábé2 kcal
-
6.2g zeller2 kcal
-
2.4g paradicsom0 kcal
-
2.4g paprika0 kcal
-
2.2g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
47.8g víz0 kcal
-
0.2g leveskocka1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7.2g zöldborsó6 kcal
-
1.9g eperlevél tészta7 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
Összesen
51
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.4 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3136.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 531 mg
-
Nátrium 2310 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 876.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 482 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 1283 micro
-
β-karotin 3598 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 644 micro
-
Lut-zea 2181 micro
Összesen
555
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 153.7 g
Zsír
-
Összesen 92.7 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 516 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12546.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 177 mg
-
Kálcium 501 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 473 mg
-
Foszfor 2124 mg
-
Nátrium 9239 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 199.4 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 3506.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1927 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 425 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 381 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 623 micro
-
Kolin: 606 mg
-
Retinol - A vitamin: 515 micro
-
α-karotin 5133 micro
-
β-karotin 14393 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2575 micro
-
Lut-zea 8724 micro
Összesen
2221
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 299.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 221 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 123 micro
-
β-karotin 344 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 62 micro
-
Lut-zea 209 micro
Összesen
51
kcal
Hozzávalók
-
7 dkg vaj
-
2 ek olívaolaj
-
50 dkg csirkemellfilé
-
2 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
2 kis db karalábé
-
1 db zeller
-
1 db paradicsom
-
1 db paprika
-
1 db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 teáskanál só
Elkészítés
- A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, felaprítjuk. A húst megtisztítjuk, megmossuk, kisebb kockára vágjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk, a paradicsomot és paprikát megmossuk, félbevágjuk - a paprikát kicsumázzuk, kierezzük, a paradicsomot nem vágjuk teljesen szét.
- A zsiradékokat összemelegítjük, ráöntjük a feldarabolt zöldségeket s a húst, elkezdjük párolni, kavargatás mellett - kevés sóval megszórva. Csak addig pároljuk, amíg a hús kifehéredik.
- Ezután felöntjük 2 - 2 és fél liter hideg vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, ízesítőket, a paprikát, paradicsomot, az egészben hagyott hagymát és fokhagymát. Összekavarjuk, felforraljuk, majd lefedjük, s lassú tűzön főzzük lefedve. Hasonlóan lassan, mint a húslevest, azért is főzöm ennyi ideig - persze, nem olyan sokáig, mint a húslevest, de így az ízek jobban összeérnek.
- Forrástól számítva 45 perc múlva a leveshez adjuk a fagyasztott borsót, tovább főzzük lefedve. Amikor minden puha, megkóstoljuk, kell-e még bele só, ha igen, pótoljuk, esetleg a levét is, ha kell. Beleszórjuk ekkor a tésztát, s puhára főzzük a levesben, kavargatás mellett.
- Amikor minden puha, ízre is tökéletes, a paprikát, vöröshagymát, paradicsomot egy pohárba kivesszük, jól kinyomkodjuk a levét, s visszaöntjük a levesbe! Végül az aprított petrezselyemmel összeforraljuk a levest néhány percig, majd kb. 30 percig lefedve pihentetjük.
- A pihentetés után lehet tálalni! Isteni, tartalmas leves, vetekszik a húsleves élményével! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!
- Receptkönyvben: 192
- Tegnapi nézettség: 51
- 7 napos nézettség: 315
- Össznézettség: 16748
- Feltöltés dátuma: 2020. november 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Walaky
186 recept
Nevezhetnénk ezt a levest a húsleves kistestvérének... olyan íze van... isteni finom, imádjuk.....sok munka nincs vele, nem macerás elkészíteni... emellé valami fincsi, könnyed második fogás szükséges csak, esetleg valami desszertféle.....de annyira tartalmas, hogy meglehet, nem is szükséges mellé más... attól is függ, mikor fogyasztjuk, s mennyit... ünnepi alkalmakra is kiváló választás.....