r
Nosalty Logó

Mennyei csirkés raguleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Mennyei csirkés raguleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 555 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2221 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3136.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    2310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    876.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    1283 micro
  • β-karotin
    3598 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    2181 micro
Összesen 555 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.7 g

Zsír

  • Összesen
    92.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    516 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12546.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    501 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    473 mg
  • Foszfor
    2124 mg
  • Nátrium
    9239 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    3506.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1927 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    425 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    381 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    623 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    515 micro
  • α-karotin
    5133 micro
  • β-karotin
    14393 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    8724 micro
Összesen 2221 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    62 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, felaprítjuk. A húst megtisztítjuk, megmossuk, kisebb kockára vágjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk, a paradicsomot és paprikát megmossuk, félbevágjuk - a paprikát kicsumázzuk, kierezzük, a paradicsomot nem vágjuk teljesen szét.
  2. A zsiradékokat összemelegítjük, ráöntjük a feldarabolt zöldségeket s a húst, elkezdjük párolni, kavargatás mellett - kevés sóval megszórva. Csak addig pároljuk, amíg a hús kifehéredik.
  3. Ezután felöntjük 2 - 2 és fél liter hideg vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, ízesítőket, a paprikát, paradicsomot, az egészben hagyott hagymát és fokhagymát. Összekavarjuk, felforraljuk, majd lefedjük, s lassú tűzön főzzük lefedve. Hasonlóan lassan, mint a húslevest, azért is főzöm ennyi ideig - persze, nem olyan sokáig, mint a húslevest, de így az ízek jobban összeérnek.
  4. Forrástól számítva 45 perc múlva a leveshez adjuk a fagyasztott borsót, tovább főzzük lefedve. Amikor minden puha, megkóstoljuk, kell-e még bele só, ha igen, pótoljuk, esetleg a levét is, ha kell. Beleszórjuk ekkor a tésztát, s puhára főzzük a levesben, kavargatás mellett.
  5. Amikor minden puha, ízre is tökéletes, a paprikát, vöröshagymát, paradicsomot egy pohárba kivesszük, jól kinyomkodjuk a levét, s visszaöntjük a levesbe! Végül az aprított petrezselyemmel összeforraljuk a levest néhány percig, majd kb. 30 percig lefedve pihentetjük.
  6. A pihentetés után lehet tálalni! Isteni, tartalmas leves, vetekszik a húsleves élményével! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!
  • Receptkönyvben: 192
  • Tegnapi nézettség: 51
  • 7 napos nézettség: 315
  • Össznézettség: 16748
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nevezhetnénk ezt a levest a húsleves kistestvérének... olyan íze van... isteni finom, imádjuk.....sok munka nincs vele, nem macerás elkészíteni... emellé valami fincsi, könnyed második fogás szükséges csak, esetleg valami desszertféle.....de annyira tartalmas, hogy meglehet, nem is szükséges mellé más... attól is függ, mikor fogyasztjuk, s mennyit... ünnepi alkalmakra is kiváló választás.....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...