r
Nosalty Logó

Menemen avagy a török lecsó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hobbychef
Menemen avagy a török lecsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1168 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 60 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    386 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    1095 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    1531 micro
Összesen 292 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    75.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    782 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2602.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    731 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    938 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1543.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    851 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    771 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    555 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    667 mg
  • Retinol - A vitamin:
    466 micro
  • α-karotin
    495 micro
  • β-karotin
    4380 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    6125 micro
Összesen 1168 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    398 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat felszeleteljük. A hagymát felszeleteljük, a fokhagymát felaprítjuk, megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a paprikát.
  2. A paradicsomot felvágjuk, betesszük a serpenyőbe, megszórjuk morzsolt bazsalikommal, kakukkfűvel és oregánóval, fedő alatt tovább pároljuk.
  3. Amikor már megfőtt az étel, négy lyukat alakítunk ki, ebbe ütjük a tojásokat, és rárakjuk a darabolt sajtot. Csak addig hagyjuk a tűzhelyen a serpenyőt, míg a tojások lágyra - mint a tükörtojások - sülnek, s a sajtok egy kicsit megolvadnak. Megszórjuk az újhagyma zöldjével és petrezselyemmel.
  4. Azonnal tálalunk, kenyérrel és vörösborral fogyasztjuk. A törökök általában reggeliként eszik, de én főételnek, ebédre készítettem.
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4696
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

A török zöld paprika nálunk ismeretlen, ezt részben csípős hegyes paprikával helyettesítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...