r
Nosalty Logó

Melegszendvicskrém 4. - vigyázz, gyerekkel vagyok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nemnagykunszt
Melegszendvicskrém 4. - vigyázz, gyerekkel vagyok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 476 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1896 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1566.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1404 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1389 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    1548 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 476 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.2 g

Zsír

  • Összesen
    110.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6265.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1361 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1403 mg
  • Nátrium
    3088 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    536.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5618 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5558 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    630 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    6192 micro
  • Lut-zea
    1233 micro
Összesen 1896 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    615 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    608 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    677 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást megfőzzük, majd leszedjük a héját, és villával összetörjük.
  2. Ha mindenki szereti, akkor a vöröshagymát pároljuk üvegesre1 ekolívaolajon, majd keverjük a tojáshoz.
  3. A többi hozzávalót alaposan belekeverjük, és jól eldolgozzuk.
  4. A sütőt előmelegítjük. A kenyerekre rákenjük a krémet, megszórjuk reszeltsajttal.
  5. A megkent kenyereket tepsibe rendezzük, majd az előmelegített sütőbe toljuk, a sütő felső 1/3-ába.
  6. Addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13537
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 27.

Ajánló

Ha ügyes vagy, és a gyerek nem figyel, akkor ne fehér kenyérrel készítsd. Én szeletelt 100% teljes kiőrlésű tönkölybúza kenyeret szoktam a keze alá tenni. Ha megsült, nem veszi észre, hogy nem normál kenyér, mert megpirul, és a kenyér is barna lesz. De neked számít, mert a te agyon stresszelt lelked megnyugszik, hogy evett egy kis rostot…nem? A sajátomon rendszeresen van pepperoni vagy erőspaprika, esetleg paradicsom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
nemnagykunszt 44 recept

A mai modern konyha- és gasztrokultúra fejlődésének és terjedésének együttes velejárója, hogy egy háztartásban, lakásban a központi hely szerepét egyre inkább átveszi, vagy legalábbis a vezető szerep betöltésének babérjaira (érted? babérjai…ezt nem tudtam kihagyni) tör a konyha, mint helyiség. Történik ez azért, mert most mindenki, aki főz: trendi. Ha felteszed a fészbúkra vagy az ívívre, tuti belájkolnak. Sokan jönnek rá, hogy egy étel saját kezűleg történő elkészítése és tálalása a családnak vagy haveroknak nem csak „menő”, hanem közben relax tevékenység is. Persze, ha sikerül… Érdemes ez előkészületekbe, vagy magába főzésbe is bevonni a családtagokat, haverokat, hiszen közben jó alkalom nyílik egy közös borozásra (de mikor nem ?), esetleg az aktuál-, vagy világpolitikai események széleskörű kitárgyalására is (hogyne). Ne vonjuk ki ebből a gyereket sem. Szerintem már abszolút nem helyén való a régi mondás, miszerint: „Kés, villa, olló gyerek kezébe nem való”. Azt gondolom, hogy inkább sok felnőttébe nem kellene ilyen eszközöket adni…, mer’ ugye az agyasoknak a „mekibe” vagy a börgerbe a hamburgerhez nem nagyon kell…Egyébként még egy-két mondat a gyorsétterem-láncokról. Ugye az egyértelmű, hogy nem a „sok finomság” miatt népszerűek a gyerekek körében. Á, ne már, azért egy sült krumplit te is meg tudsz csinálni, nem? Sokkal inkább azért mert az egész ottlétet a gyerekek számára bulivá, játékká teszik. Teszik ezt a kajához adott játékkal, a csomagolással és persze a környezettel is. A gyerekben meg mi csapódik le? Mi van otthon? Számára csak a stressz a kaja körül. Miért? Mit kérdezel először az oviban, ha érte mész (és később folytatod a suliban is)? Sztem ez az első három. Mi volt az ebéd? Megetted? Uzsonnáztál? (nagyobb korban: tízórai is játszik, mint kérdés)…a válaszokat nem kell kommentálnom sztem, és csodálkozni sem kell, ha nem eszik rendesen, rendszeresen. Szóval ehhez képest nekik a gyorsétterem egy paradicsom. Te meg legalább örülsz, hogy megeszik végre vmit. Tehát tedd neki otthon játékká a főzést, és az előkészületekbe, -  ahová tudod - , vond be őt is. 3 éves kortól már teljesen nyitottak ehhez. Ezt az 5 éves lányom egyedül készíti. Mindenkinek menni fog. Egyszerű, gyors, persze nem a kulinaritás csúcsa, de most nem is az a cél…ahogy egy régi-régi tibeti közmondás tartja: Ha nem a legmagasabb hegyet mész megmászni, akkor nyugodtan hagyd otthon az oxigén maszkodat. (ne keressetek rá...kamu tibeti közmondás, bocs :)) Dorina melegszenyakréme: Főzz meg két tojást. Még az órát sem kell nézned, lehet kőkemény, úgyis össze kell törni. Alap, aki nem tudná. A tojást csak akkor tedd a vízbe, ha már forr. Mondjuk két tojáshoz 1 liter víz, bele 1 evőkanál só, vagy ecet. Főzöd kb. 8-10 percig, aztán öntsd le róla a forró vizet, és engedj rá hideget. 1 perc múlva ismét engedj rá hideg vizet, várj. Ha a tojás kihűlt langyosra, akkor így a héja könnyen leszedhető. Ha megfőtt törd össze villával alaposan.( ez nagyon megy) Mehetnek bele a hozzávalók. Alaposan össze kell keverni, és kész. (ha én készítem, akkor 1 kisebb fej vöröshagymát is pirítok bele). Kell még egy csomó reszelt sajt. Már csak fel kell kenni kenyérre, rá a reszelt sajt, és mehet a sütőbe 200 fokra, a felső 1 harmadába. Ha megbarnult a sajt, akkor kivehető. Kb 8-10 perc. Ha van grillfunkció a sütőn, akkor az utolsó pár percben azt is nyomhatsz neki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...