Méhcsípés torta Vivkó konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vivesz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
Krémhez
-
57 kcal
-
117g tej65 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
5 kcal
-
10g tojáslikőr34 kcal
-
8g porcukor32 kcal
Tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
7 kcal
-
42g tej23 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
5 kcal
-
13g vaj96 kcal
-
0g só0 kcal
Mandulás massza
-
33g nádcukor127 kcal
-
13g méz41 kcal
-
13g vaj96 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
42g mandulapehely246 kcal
Összesen
1578
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
Krémhez
-
343 kcal
-
700g tej392 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
300g vaj2151 kcal
-
31 kcal
-
60g tojáslikőr202 kcal
-
50g porcukor194 kcal
Tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
42g friss élesztő44 kcal
-
250g tej140 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
31 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
0g só0 kcal
Mandulás massza
-
200g nádcukor760 kcal
-
80g méz243 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
250g mandulapehely1475 kcal
Összesen
9468
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
Krémhez
-
12 kcal
-
23.7g tej13 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
10.1g vaj73 kcal
-
0.3g vanillincukor1 kcal
-
2g tojáslikőr7 kcal
-
1.7g porcukor7 kcal
Tésztához
-
16.9g finomliszt62 kcal
-
1.4g friss élesztő1 kcal
-
8.5g tej5 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0.3g vanillincukor1 kcal
-
2.7g vaj19 kcal
-
0g só0 kcal
Mandulás massza
-
6.8g nádcukor26 kcal
-
2.7g méz8 kcal
-
2.7g vaj19 kcal
-
6.8g főzőtejszín9 kcal
-
8.5g mandulapehely50 kcal
Összesen
321
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 92.1 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1058.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 376 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 368 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.5 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 63 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 557 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 546 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
1578
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 148.1 g
Zsír
-
Összesen 552.3 g
-
Telített zsírsav 267 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 199 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 1059 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6351.5 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 2255 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 850 mg
-
Foszfor 2211 mg
-
Nátrium 791 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 981 g
-
Cukor 468 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 377.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3340 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 71 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 606 micro
-
Kolin: 327 mg
-
Retinol - A vitamin: 3277 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 781 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
9468
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
321
kcal
Hozzávalók
Krémhez
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
700 ml tej
-
3 ek cukor
-
300 g vaj
-
1 csomag vanillincukor
-
60 ml tojáslikőr
-
50 g porcukor
Tésztához
-
500 g finomliszt
-
42 g friss élesztő
-
250 ml tej
-
3 ek cukor
-
1 csomag vanillincukor
-
80 g vaj
-
1 csipet só
Mandulás massza
-
200 g nádcukor
-
80 g méz
-
80 g vaj
-
200 g főzőtejszín
-
250 g mandulapehely
Elkészítés
Krémhez
- A 2 tasak pudingport elkeverjük a cukorral, vanillincukorral és egy kevés tejjel. A megmaradt tejet felforraljuk, hozzáadjuk a pudingos tejet, majd összeforraljuk. Miután levettük a tűzről, rögtön hozzáöntjük a tojáslikőrt. Ezután letakarjuk frissentartó fóliával (azért, hogy ne bőrösödjön be), majd hagyjuk teljesen kihűlni. Fontos, hogy a pudingos krém és a vaj azonos hőmérsékletű legyen. Én sokszor előző este megcsinálom.
- A lisztet tegyük bele egy tálba, a közepébe formázunk egy kis krátert, majd tördeljük bele az élesztőt, szórjuk meg a cukorral, és öntsük le a tejjel. Letakarjuk, hagyjuk állni addig, amíg az élesztő felfut. Utána a sót és a felolvasztott (de nem túl meleg) vajat hozzáadjuk, majd jól összegyúrjuk. A tésztát 30 percig letakarva langyos helyen kelesztjük.
- Egy kissé magasabb falú tepsit (vagy egy tortaformát) kivajazunk (én az alját sütőpapírral is bélelem). A tésztát még egyszer átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, és a tepsibe helyezzük. Letakarva ott még 30 percig kelesztjük.
- A sütőt 210 fokra előmelegítjük.
- A cukrot, mézet, vajat és tejszínt egy lábasban felmelegítjük, hozzáadjuk a mandulapelyheket, elkeverjük.
- A mandulát rákanalazzuk a kelt tésztára, majd 15-20 percig sütjük. Mivel minden sütő máshogy süt, tartsuk szemmel a sütit, nehogy odakapjon a mandularéteg.
- Miután a tészta megsült és kihűlt, akkor folytatjuk a krém elkészítését. A vajat a porcukorral jól kikeverjük, hogy egészen fehér legyen. A pudingot átkeverjük, majd apránként a vajas masszához adjuk.
- Ha kihűlt a tésztánk, vízszintesen félbevágjuk, majd megkenjük a krémmel. A mandulás tetőt jól rányomjuk, majd pár órára hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 11 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 6422
- Feltöltés dátuma: 2019. január 23.
Ajánló
Érdemes a mandulás tetejét előre felszeletelni, és úgy ráhelyezni a krémre. Így sokkal könnyebb lesz később felvágni a sütit.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Vivesz
32 recept
Ezt a sütit mindenki imádni fogja :)