r
Nosalty Logó

Méhcsípés torta Vivkó konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vivesz
Méhcsípés torta Vivkó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Krémhez

Tésztához

Mandulás massza

Összesen 1578 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Krémhez

Tésztához

Mandulás massza

Összesen 9468 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Krémhez

Tésztához

Mandulás massza

Összesen 321 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    92.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1058.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.5 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    557 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    546 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1578 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.1 g

Zsír

  • Összesen
    552.3 g
  • Telített zsírsav
    267 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    199 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1059 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6351.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    2255 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    850 mg
  • Foszfor
    2211 mg
  • Nátrium
    791 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    981 g
  • Cukor
    468 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3340 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    606 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    781 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 9468 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

Krémhez

Tésztához

Mandulás massza

Elkészítés

Krémhez

  1. A 2 tasak pudingport elkeverjük a cukorral, vanillincukorral és egy kevés tejjel. A megmaradt tejet felforraljuk, hozzáadjuk a pudingos tejet, majd összeforraljuk. Miután levettük a tűzről, rögtön hozzáöntjük a tojáslikőrt. Ezután letakarjuk frissentartó fóliával (azért, hogy ne bőrösödjön be), majd hagyjuk teljesen kihűlni. Fontos, hogy a pudingos krém és a vaj azonos hőmérsékletű legyen. Én sokszor előző este megcsinálom.
  2. A lisztet tegyük bele egy tálba, a közepébe formázunk egy kis krátert, majd tördeljük bele az élesztőt, szórjuk meg a cukorral, és öntsük le a tejjel. Letakarjuk, hagyjuk állni addig, amíg az élesztő felfut. Utána a sót és a felolvasztott (de nem túl meleg) vajat hozzáadjuk, majd jól összegyúrjuk. A tésztát 30 percig letakarva langyos helyen kelesztjük.
  3. Egy kissé magasabb falú tepsit (vagy egy tortaformát) kivajazunk (én az alját sütőpapírral is bélelem). A tésztát még egyszer átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, és a tepsibe helyezzük. Letakarva ott még 30 percig kelesztjük.
  4. A sütőt 210 fokra előmelegítjük.
  5. A cukrot, mézet, vajat és tejszínt egy lábasban felmelegítjük, hozzáadjuk a mandulapelyheket, elkeverjük.
  6. A mandulát rákanalazzuk a kelt tésztára, majd 15-20 percig sütjük. Mivel minden sütő máshogy süt, tartsuk szemmel a sütit, nehogy odakapjon a mandularéteg.
  7. Miután a tészta megsült és kihűlt, akkor folytatjuk a krém elkészítését. A vajat a porcukorral jól kikeverjük, hogy egészen fehér legyen. A pudingot átkeverjük, majd apránként a vajas masszához adjuk.
  8. Ha kihűlt a tésztánk, vízszintesen félbevágjuk, majd megkenjük a krémmel. A mandulás tetőt jól rányomjuk, majd pár órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 6422
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 23.

Ajánló

Érdemes a mandulás tetejét előre felszeletelni, és úgy ráhelyezni a krémre. Így sokkal könnyebb lesz később felvágni a sütit.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a sütit mindenki imádni fogja :)

Hozzávalók

Krémhez

Tésztához

Mandulás massza

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...