r
Nosalty Logó

Meglepetés csirkeszárnyak

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Meglepetés csirkeszárnyak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1798 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 5392 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    134 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2439.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    1544 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1175 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1167 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 1798 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.2 g

Zsír

  • Összesen
    401.9 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    1393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7318.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1667 mg
  • Nátrium
    4633 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    661.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3526 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    111 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    874 micro
  • Kolin:
    1029 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3501 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 5392 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat megmossuk, és megtisztítjuk.
  2. Bepácoljuk a szárnyakat só, ételízesítő és fehérbors keverékével, 2-3 órát a hűtőbe tesszük pihenni.
  3. A csirkemájat 1 gerezd fokhagymával és a fél vöröshagymával ledaráljuk.
  4. A kolbászt hosszában felnégyeljük, majd kb. 3 cm-es darabokra vágjuk.
  5. A sonkát és az aszalt gyümölcsöt kis kockákra vágjuk.
  6. A maradék fokhagymát kislyukú reszelőn lereszeljük.
  7. Mindegyik csirkeszárny bőre alá más-más tölteléket teszünk. Egyet darált májjal, egyet kolbásszal, egyet sonkával, egyet aszalt gyümölccsel, egyet pedig fokhagymával töltünk. A fokhagyma esetében óvatosan, csak késhegynyit tegyünk bele, és a bőrön át nyomkodva igyekezzünk minél jobban elosztani. Addig töltögetünk, míg el nem fogy a szárny.
  8. Ha kész, lisztbe, majd sóval és ételízestővel felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban kisütjük.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3898
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 14.

Ajánló

Krumplipürét vagy tojásos karfiolkrémet tálalunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom kedvence a rántott csirkeszárny. Mindennap képes megenni, nemcsak ebédre vagy vacsorára, hanem bármikor, amikor rágcsálnivaló kedve van, és reklamál, ha nincs. Ezért általában 3-4 kg-t szoktam egyszerre csinálni, és a nagyobb részét lefagyasztom, hogy bármikor elő tudja venni, de ez a mennyiség nem tart ki sokáig, általában egy-másfél hét alatt el is fogy. A változatosság kedvéért találtam ki, hogy megtöltöm, így legalább nem egyhangú, habár párom szerint a sima is isteni :). Ami a legjobb benne, sosem tudni, milyen tölteték van éppen benne.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...